Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Senatorul Deneș a scăpat basma curată după plângerile care i-au fost făcute la Consiliul de Combatere a Discriminării

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Senatorul PSD a fost reclamat la Consiliul Național de Combatere a Discriminării(CNCD)  de mai multe ONG-uri care militează pentru drepturile civile, după declarațiile  pe care acesta  le-a făcut într-o conferință de presă din aprilie referitoare la manifestările în spațiul public a cuplurilor homosexuale.

Ioan Deneș a confirmat  pentru Bistrița Express că i s-au făcut mai multe plângeri la CNCD pentru declarația în cauză din partea mai multor organizații nonguvernamentale, între care Accept și MosaiQ, sunt cele mai cunoscute, însă că, după analiza cazului său a fost exonerat de acuzații, iar  CNCD a hotărât în ședință că declarațiile sale nu au discriminat pe nimeni: ”A fost și ședință, am transmis punctul meu de vedere, am transmis transcripturi ale declarațiilor, am avut specialiști care m-au ajutat să formulez un răspuns corect juridic și la final mi-a venit decizia: că n-am încălcat niciun drept sau libertate niciunui cetățean prin declarațiile pe care eu le-am făcut. Răspunsul oficial a venit prin poștă, așa cum a venit și plângerea că am fost reclamat . Deci, din acest punct de vedere lucrurile sunt clare: n-am încălcat niciun drept sau libertatea vreunui cetățean, care s-a simțit probabil lezat ” spune senatorul Deneș.

Senatorul insistă și că spusele sale i-ar fi fost scoase din context la vremea respectivă  și el s-ar fi referit la efectul gesturilor făcute de cuplurile de același sex, în public, asupra percepției copiilor și nicidecum a adulților care au scara de valori deja formată. Declarațiile senatorului Deneș au fost sancționate la vremea respectivă de ong-urile care militează pentru drepturile comunității LGBTI și care au organizat inclusiv un marș de protest în capitală.

Și președintele PSD Liviu Dragnea și-a arătat nemulțumirea la acea vreme  față de declarațiile senatorului din Bistrița-Năsăud.

Share.

About Author

Lasă un comentariu