Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR își alege al doilea președinte în decurs de 6 luni: doi dintre candidați în campanie internă la Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trei parlamentari candidează pentru prima funcție din Uniunea Salvați România, funcție vacantă după ce Nicușor Dan, la o lună după ce a fost ales președinte de congresul cu numărul 1 al partidului, și-a dat demisia. La mai puțin de șase luni de la primul congres din mai de la Cluj-Napoca, USR e nevoit să facă al doilea congres, de data aceasta extraordinar pentru a-și alege președintele. Acestea va ave loc în  în 28 octombrie la Poiana Brașov. Până atunci cei trei candidați, doi deputați: Cristian Seidler, liderul de grup  și Dan Barna, purtătorul de cuvânt și un senator, Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii din Guvernul Cioloș merg în campanie internă prin organizații.

Joi, deputații Sedler și Barna au fost prezenți împreună la Bistrița, pentru a participa la o dezbatere în organizația județeană a USR și la o conferință de presă. Cel de-al treilea va fi prezent zilele următoare pe Skype intr-o altă dezbatere internă cu bistrițenii, a anunțat Mihai Bălan, secretarul organizației județene a USR. Întrebați dacă există susțineri ale filialelor pentru unul sau altul dintre candidați, purtătorul de cuvânt Dan Barna a explicat că nu s-a întîmplat până acum, probabil și pentru că partidul nu are experiență cu alegerile interne: ” e al doilea congres, vom îmbunătăți acest exercițiu în timp” a remarcat acesta.

Întrebați ce-l diferențiază de ceilalți candidați  Cristian Seidler a spus ca are două ținte mari: partidul să devină o voce împotriva unui sistem cvasi corupt și a găștilor mafiote care conduc țara și a doua să dezvolte politici publice serioase, atțt în plan local cât și național. Seidler nu crede că partidul are nevoie neapărat de o marcare ideologică într-o ară în care dreapta  s-a diluat din cauza PNL-ului și PD-ului care și-au revendicat zona, iar stânga pare a fi apanejul PSD, deși nu este deloc așa.

Deputatul Barna crede în schimb că USR ar trebui să se definească în zona centru dreapta, într-o zonă a liberalismului adaptat modelului european, un partid asumat pe deciziile principale de pe agenda publică.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu