Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Foștii UNPR-iști bistrițeni își vor partidul înapoi. Ce le răspunde șeful PMP

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Foștii membri ai UNPR Bistrița-Năsăud, partid care a fuzionat la nivel național cu Partidul Mișcarea Populară vor refacerea partidului sub comanda lui Gabriel Oprea. La Bistrița și-au preluat înapoi fostul sediu din strada Liviu Rebreanu, si-au înființat pagină de facebook și-își cheamă consilierii locali din tot județul înapoi în partid. Au 17 consilieri locali în 14 comune, care, cu toate fuziunea cu PMP, nu aparțin încă acestui partid. Nefinalizarea în instanță a procesului de fuziune, din pricina contestațiilor care au amânat sentința judecătorească definitivă au făcut ca situația apartenenței juridice a acestor consilierii să rămână neclară.

Un anunț postat pe pagina de facebook UNPR Bistrița-Năsăud, pagină care nu are mai mult de 34 de simpatizanți, informează  că în 12 octombrie consilierii din județ ai UNPR s-ar fi reunit la prima ședință sub sigla acestui partid ,  și că ședinta a fost prezidata de  presedinte  Grigore Iuga si președintele executiv Vasile Bindea. Postarea nu precizează însă câți consilieri s-au prezentat la reuniune. La rândul său fostul președinte al UNPR, Grigore Iuga, încă primvicepreședinte la PMP Bistrița-Năsăud a distribuit postările paginii UNPR pe pagina sa de facebook.

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, deputatul Ionuț Simionca a explicat într-o emisiune la ASTV că Grigore Iuga nu și-a înaintat demisia din PMP și nici nu și-a anunțat această intenție. În privința UNPR-ul Simionca spune că foștii membri și în special consilierii ar trebui să știe că nu este vorba de fostul lor partid,  ci de un altul UNPR 2017.: ” UNPR a fuzionat cu PMP-ul și în curând vom obține și hotărărea judecătorească, pentru că au fost respinse deja contestațiile la fuziune. Cei care vorbesc despre UNPR, inclusiv la Bistrița omit să le spună că nu este același partid, ci un altul” a mai comentat Simionca.

Potrivit stiri pe surse, Gabriel Oprea, fostul lider al UNPR ar intreprinde un adevărat turneu prin țară pe la foștii membri ai partidului pentru a-și reînființa partidul. UNPR a fuzionat cu PMP în iulie 2016, între cele două tururi de alegeri. La câteva luni după ,un grup de foști lideri ai UNPR au contestat la Tribunalul București actul de fuziune, declarând că UNPR există și nu a fuzionat.

Share.

About Author

Lasă un comentariu