Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul PMP Ionuț Simionca îi cere demisia primarului Crețu. Vezi ce-i reproșează

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarul PMP spune că după un asemenea raport al Curții de Conturi, precum este cel făcut după verificarea Primăriei Bistrița pe 2016, primarul municipiului ar trebui să demisioneze: ”Raportul Curţii de Conturi arată că Primăria Bistriţa a fost prejudiciată anul trecut cu 32 de milioane de lei. Dacă acest lucru este adevărat, primarul Municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, trebuie să îşi dea imediat demisia, iar sumele cheltuite ilegal sau neîncasate trebuie să fie recuperate, în cel mai scurt timp, de la cei vinovaţi. Nu poţi să rămâi în funcţie după ce Curtea de Conturi a constatat o gaură de 7 milioane de Euro la buget”, consideră deputatul Ionuț Simionca.

Într-un comunicat de presă parlamentarul PMP apreciază că o asemenea risipă a banilor adunați la buget nu poate fi tolerată: ”Bistriţenii sunt oameni cumpătaţi şi îşi plătesc cu conştiinciozitate taxele şi impozitele datorate primăriei, ori nimeni nu are voie să îşi bată joc de banii astfel adunaţi la bugetul local. Ştiam toţi că primarul Creţu este un prost administrator al oraşului, dar nu ne închipuiam că încălcarea legii e cuvântul de ordine în primărie, şi nici că administraţia locală din Bistriţa aruncă pe geam ilegal 10 mii de lei pe zi”, a mai adăugat Ionuţ Simionca.

Același comunicat de presă reamintește că raportul Curţii de Conturi Bistriţa privind controlul făcut  asupra  cheltuielilor din 2016 de Primăria Bistriţa ar indica faptul că ”bugetul a fost prejudiciat cu suma de 32.433.338 de lei prin plăţi ilegale făcute de primărie şi prin neîncasarea unor sume datorate administraţiei publice locale dar și că Primăria Bistriţa ar fi plătit nelegal peste 100 de mii de Euro pentru o serie de lucrări care nu au fost executate la pârtia de schi. Primăria Bistriţa este acuzată şi de decontarea nelegală a cheltuielii navetei cadrelor didactice, de calcularea eronată a unor taxe şi scutiri de la plata taxei pe teren, de plata unor servicii de publicitate mai mari decât preţul pieţei, dar şi că nu ar fi acţionat împotriva lichidatorilor judiciari care nu au achitat creanţele după deschiderea procedurii falimentului pentru firme care înregistrau debite faţă de primărie” precizează comunicatul.

Raportul Curții de Conturi privind controlul la Primăria Bistrița a fost dat publicității la sfîrșitul săptămânii trecute de consilierii locali ai PNL. De cealaltă parte Primăria Bistrița a precizat prin purtătorul de cuvânt că respinge cea mai mare parte dintre concluziile raportului, că le-au contestat și că administrația se va adresa instanței.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu