Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dezbatere publică mâine despre nevoia educației pentru sănătate în școli. Organizatorul este chiar inițiatorul unei legi în acest sens

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarul USR Cristina Iurișniți, inițiatorul unui proiect legislativ care promovează educația pentru sănătate în școli este organizatorul unei dezbateri publice pe acest subiect, vineri  de la ora 9 dimineața în sala de Consiliu a Primăriei Bistrița.

Deputatul, care a invitat reprezentanții școlilor, oficialități din sănătate, administrație publică, dar și pe toți cei interesați spune că dorește să identifice cele mai bune soluții pentru a armoniza textul  inițiativei legislative.

În esență educația pentru sanatate ar urma sa fie un opțional, predat cel puțin o dată în 4 ai ciclului școlar, astfel încât orice elev să poată  să parcurgă disciplina cel puțin de 2-3 ori pe parcursul vieții școlare.

Programa opționalului va cuprinde noțiuni de bază despre nutriție, viață sănătoasă, profilaxia bolilor și educație sexuală. Deja proiectul legislativ a strâns un important număr de semnături de la parlamentari din toate partidele si avize de la Ministerul Sănătății. Cristina Iurișniți spune și că dorește ca înaintea intrării proiectului educației pentru sănătate în circuitul legislativ să obțină avizul favorabil de la Guvern.

Share.

About Author

Lasă un comentariu