Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doi bistrițeni, absolvenți de anul acesta de la UBB au reușit la admiterea în Institutul Național de Magistratură. Al treilea a fost declarat admis dar fara loc

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Printre cei 283 de concurenți  admiși la examenul de intrare în Institutul Național de Magistratură se numără trei tineri absolvenți de științe juridice din Bistrița-Năsăud. Rezultatele examenului, care a început în 4 iulie și a aliniat la start 2413 candidați,  au fost afișate în această dimineață pe site-ul Institutului Național de Magistratură. Din cei 238 doar primii 200 vor fi înscriși însă între cursanții INM-ului.

Toți cei trei bistrițeni au avut punctaje apropiate, însă doar  Bianca Daniela Szanto Petria și Mara Pașca Cristurean au intrat între primii 200  și au un loc asigurat la Institutul de Magistratură. Dorel Herinean, al treilea declarat admis a fost al 219-lea în ierarhie  și e considerat admis fără loc. Dacă vrea să ajungă magistrat este pus în situația de a repeta examenul la anul. Toți trei sunt toți foști colegi ai Facultății de Drept ai Universității Babeș Bolyai Cluj Napoca, pe care au absolvit-o anul acesta.

Bianca Daniela Szanto Petria (foto), este originară din Beclean și a absolvit anul acesta Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai. Vestea admiterii Biancă a fost anunțată  pe facebook de tatăl ei, scriitorul Alexandru Petria, încă de acum două zile când a fost publicată lista admișilor la ultimul examen, cel al interviului, însă rezultatele finale, cu ierarhia au fost publicate abia în această dimineață.

Mara Pașca Cristurean și Dorel Herinean sunt amândoi din Bistrița și au absolvit Facultatea de Drept a UBB anul acesta, ambii cu media generală 9,00.

 

La start, pe listele Tribunalului Bistrița-Năsăud au pornit câteva zeci de concurenți, care au avut de susținut un adevărat maraton al probelor : verificarea dosarului/respectiv testarea psihologică, proba de verificare a cunoștințelor din drept civil și drept penal, respectiv drept civil procesual și drept penal procesual, apoi proba de verificare a raționamentului logic și ultima probă din 4 octombrie,  interviul.

Cele două candidate care vor urma cursurile INM timp de doi ani  vor deveni auditori de justiție, iar dupa absolvire pot opta pentru a deveni procuror sau judecător.  Pe lângă examenul de admitere în Institutul Național de magistratură, un alt examen rezervat avocaților, grefierilor, consilierilor juridici, cel de admitere în magistratură, a fost promovat de alți candidați din județul Bistrița Năsăud. Despre acest subiect Bistrița Express a scris aici: Doi avocați și o grefieră din BN au reușit la examenul de admitere în magistratură

Share.

About Author

Lasă un comentariu