Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Firmele nu mai pot rezerva locurile de parcare publică din Bistrița. Toată lumea va plăti pe principiul primul venit, primul servit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

S-a terminat cu privilegiile firmelor în parcările publice din oraș: noul Regulament  votat ieri de Consiliul Local Bistrița interzice blocarea locurilor de parcare de către reprezentanții magazinelor din vecinătatea companiilor sau instituțiilor care nu sunt pe lista scurtă impusă de lege. Deși conducerea Primăriei Bistrița intenționa să le permită în continuare firmelor rezervarea locurilor de parcare  pentru un an la prețuri mai mari decât în anii trecuți (propunerea din proiectul de hotărâre era de 1200 de lei anual) consilierii locali au decis altfel: nicio firmă cu excepția băncilor și altor câteva excepții nu-și pot rezerva locurile din apropiere, ci intră în același regim de funcționare cu toată lumea.

Propunerea de amendare a proiectului municipalității a fost făcută în comisii de consilierul PNL Ioan Peteleu care spune că a primit sesizări că în multe zone din oraș firmele blochează nu unul, ci mai multe locuri din parcările publice, blocând accesul celorlalți: ” pe strada Crinilor sunt câteva locuri blocate de aceeași firmă, apoi pe strada Șincai am fost surprins să văd câte rezervări de locuri de parcare sunt. În tot orașul este așa. Am considerat că nu e corect față de ceilalți, iar la un calcul simplu bugetul are de pierdut. Primarul a încercat să păstreze posibilitatea rezervării pentru prețuri mai mari, însă consilierii au considerat că indiferent ce tarife impunem, e mai avantajos inclusiv pentru buget să le păstrăm în același regim pentru toată lumea” a explicat Peteleu pentru Bistrița Express.

Consilierul PSD Camelia Tabără confirmă soluția finală la care s-a ajuns aseară la votul din Consiliul Local, aceea de a anula privilegiile pentru firmele care-și fac rezervare: ” încă din comisie a răsărit această idee. Argumentele au fost: o entitate juridica isi face rezervare pe 3-5 locuri de parcare,  de multe ori acestea rămân libere și restul n-au unde parca . Vor avea și ei același statut la plata cu restul lumii. Dacă am hotărât  că e 2 lei pe ora si omul stă 10 ore la serviciu, asta insemna 20 de lei si noi am zis să fie  15 lei tariful pentru o zi pe loc de parcare.  Si am mai hotărât: cu exceptia băncilor, care au poziția aceea din parcare, din fata băncomatelor, unde e obligatoriu prin lege sa fie asa și altor firme pentru care există reglementări speciale. La această modificare a proiectului inițial am avut consens. Am avut consens în comisii: până la urmă e asa de aglomerat orașul, că trebuie să faci ceva să decongestionezi. Chiar dacă aceasta înseamnă inclusiv că ai scumpit taxa pentru locurile din parcare”a declarat pentru Bistrita Express, consilierul local Camelia Tabără.

Cum s-au modificat tarifele de parcare în Consiliul Local?

Consiliul Local Bistrița a adoptat joi seara un nou regulament al parcărilor publice și de domiciliu, care modifică substanțial tarifele și condițiile. Astfel majoritatea parcărilor la stradă din Bistrița au intrat în acest  regim taxat: ora de parcare va fi 2 lei, jumătatea de ora va costa 1 lei , iar pentru o zi întreagă taxa va fi de 15 de lei . Și regimul parcarilor de domiciliu s-a schimbat. Acestea sunt considerate publice de la 8 dimineața până la 17,00 și nu 15,30 cat era până acum. Regulamentul nou va intra in vigoare în 30 de zile de la adoptare dacă în acest interval Instituția Prefectului  nu-l atacă în contencios administrativ.

Share.

About Author

Lasă un comentariu