Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Florin Chereji a atras atenția încă de anul trecut că pârtia de schi nu poate fi omologată în forma în care e

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Asociației Bistrița Civică, Adrian Florin Chereji spune că ultimele explicații ale  primarului Crețu că pârtia de schi nu poate fi omologată din pricina greșelilor făcute de proiectant nu se susțin. Chereji atrage atenția că proiectantul recomandase în studiul de fezabilitate o variantă pentru începători în zona de vârf, acolo  unde panta este prea accentuată, exact aceea pe care primarul a decis să o facă acum: ” Anul trecut, la ședința Consiliului local din 29 septembrie am atras atenția asupra problemelor privind omologarea pârtiei. S-a trezit acuma și primarul, când i-a ajuns focul la degete, că pârtia trebuie omologată, că trebuie făcută o variantă ocolitoare a porțiunii din vârful pârtiei unde este o pantă mai mare. Nu puteau fi făcute toate aceste lucrări în vara care a trecut?”.

”Ce se întâmplă la pârtie nu e greșeală de proiectare”

Chereji, care a atras atenția inclusiv acum un an la o emisiune la ASTV că va fi nevoie și de o variantă pentru începători pentru a se obține omologarea,  scrie acum  într-o postare pe facebook  că singura vină a proiectantului e aceea că nu a avertizat că pârtia nu poate funcționa la asemenea altitudine: ”Și e minciună gogonată că e greșeală de proiectare: în studiul de fezabilitate, hulitul proiectant recomanda o variantă pentru începători. Vina mare a proiectantului este că nu au atras atenția că pârtia nu poate funcționa la această altitudine.”. Apoi tot ce se construiește acum, adica varianta pentru începători cu tăierea unui drum de acces prin pădure poate fi folosit doar ziua, pentru ca nu e prevăzută nocturnă:”Mai semnalez o viitoare problemă: varianta ocolitoare nu va putea fi folosită decât ziua, nu are prevăzută instalație de nocturnă; începatorii nu au ce căuta la pârtie în timpul săptămânii.

Proba adevarului
Dovada că spune adevărul: Chereji și-a postat pe facebook interpelarea făcută acum 1 an în Consiliul Local, publicată în cadrul procesului verbal de ședință :
“. Am fost pe pârtie, din punctul meu de vedere este o pârtie bună, partea de jos e un pic mai moale, dar e foarte bună pentru începători. Dar pentru începători văd o mare problemă pornirea, având în vedere că nu există prevăzută staţie intermediară la telescaun unde să coboare schiorii începători, va fi o mare problemă pentru mulţi dacă îi ducem cu telescaunul sus, cum o să ajungă până în zona în care pot schia, să nu-şi rupă gâtul până acolo? Era vorba în studiul de fezabilitate iniţial că se mai face o variantă mai lungă cu o pantă înclinată, şi nu este făcută. După aceea, am văzut că este anunţată intenţia de colaborare cu un operator autorizat, să dea Dumnezeu să vină şi să-şi asume prestarea acestui serviciu, preluarea acestui serviciu, dar în acelaşi timp trebuie să aveţi grijă că pârtia trebuie omologată. Există norme privind omologarea, este o comisie la Ministerul Tineretului şi Sportului şi din punctul de vedere al omologării şi a asigurării siguranţei cetăţenilor, a schiorilor pe pârtia de schi, văd o problemă: penultimul sau antepenultimul stâlp este pus exact în mijlocul pârtiei, ceea ce crează un pericol pentru schiori, chiar dacă se va înveli cu burete sau cu altceva, care să atenueze şocul, la o viteză mare dacă se scapă unul de sus într-un stâlp, s-ar putea să aibă probleme, şi atunci, ori se deviază pârtia cu garduri sau cu altceva, dar trebuie luate măsuri în acest sens. Eu vă spun sincer, de abia aştept să schiez, cât va fi, 2 săptămâni, atâta să fie. Dar gândiţi-vă şi la cele v-am spus, că am văzut multe pârtii.” a spus Chereji exact cu un an în urmă în Consiliul Local.

Recent primarul Bistriței, Ovidiu Crețu a declarat la o emisiune, tot la ASTV că pârtia nu poate fi omologată deocamdată din cauza erorilor făcute de proiectant în privința gradului de înclinare a pantei, care nu este omogenă, motiv pentru care s-au angajat alte lucrări

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Eu doresc inca o varianta pt. PENSIONARI. Vreau sa invat sa schiez cu sacul de nailon, ca ala mere bine si pe TINA.

Lasă un comentariu