Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierii locali au votat cu reproșuri pentru transferul unei porțiuni de drum de la Ministerul Transporturilor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consilierii locali ai Bistriței au fost de acord marți să solicite Ministerului Transporturilor transferul temporar al unei porțiuni din  DN 17C pentru ca municipalitatea să realizeze în regie proprie modernizarea trecerii de cale ferată cu instalare de semnale acustice și luminoase din zona Lucian Blaga. Acordul de a cere transferul temporar a fost solicitat prin vot într-o ședință extraordinară cu doar două puncte pe ordinea de zi, care n-a fost lipsită de tensiuni. Consilierii PNL, cei care au și avansat primii în urmă cu mai multe luni un proiect pentru preluarea în regie proprie a modernizării trecerilor de cale ferată nesemaforizată, proiect respins la vremea respectivă pe motiv că municapalitatea nu poate interveni peste Ministerul Transporturilor, au fost nemulțumiți astăzi că documentația le-a fost transmisă chiar înaintea ședințelor de astăzi, dar și că aspectele juridice nu au fost acoperite în totalitate.

Avocata Diana Morar a cerut explicații pentru întîrzierea majoră a documentației  și a atras atenția că un consilier local nu poate vota în cunoștință de cauză în situații în care nu poate studia materialele de ședință, mai ales când e vorba de situații delicate care pot atrage răspunderea individuală și colectivă. Ea s-a plâns că nimeni nu i-a putut oferi la nivelul comisiilor explicații legate de temeinicia transferului și că sunt prea multe semne de întrebare la care nu i s-a putut da un răspuns pertinent juridic. Prin urmare consilierul local le-a atras atenția celor din Executiv că au pus-o în imposibilitatea de a vota: ”sunt în imposibilitatea de a-mi exercita mandatulului, în lipsa unei informări corecte. Nu-mi pot califica opinia” a declarat avocata Diana Morar, care a cerut expres consemnarea punctului de vedere. Consilierul Sorin Hangan, cel care a propus primul proiectul le-a reproșat și el celor din Executiv superficialitatea , în timp ce consilierul local Ioan Peteleu spune că nu înțelege urgența, dar nici faptul că primăria a lucrat pompieristic la proiect: ” putem să venim cu solicitare, însă nu știm cine va administra, ajungem în situații în care nu sunt răspunsuri”

Consilierul local Camelia Tabără crede că prea multe precauții pot frâna un proiect făcut cu bune intenții:” nu înțeleg patima cu care v-ați angajat , în sensul că e un transfer de la stat la stat. De-a lungul timpului am votat nenumărate transferuri, de terenuri și chiar de clădiri. E păcat  că e intenție bună. Ne trezim că ne tot certăm și poate pierdem teren ăla. Una peste alta terenul e al statului român și -l transferăm tot la statul român, deci ce vorbim aici?” a spus de cealaltă parte consilierul PSD, Camelia Tabără. șs înțelege foarte multă prudență dacă ar fi vorba de un transfer de teren privat.”s-a vorbit atât de mult despre asta, iata ca a venit vremea si trebuie facuta”, a spus și profesorul Constantin Rus, în timp ce viceprimarul Cristian Nicolae le-a cerut liberalilor să se hotărască ce vor sa facă.

Deocamdată solicitarea pentru preluarea temporară se va duce către Ministerul Transporturilor, care urmează să transmită un răspuns.

Share.

About Author

Lasă un comentariu