Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița s-a bătut cu San Salvador pentru organizarea Campionatului Mondial de Culturism

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rafael Santoja, președintele Federației Internaționale de Culturism și Fitness, prezent într-o conferință de presă în deschiderea Campionatelor Mondiale de la Bistrița  a explicat că alegerea de anul acesta s-a făcut la un congres al Federației de anul trecut, când la concurență au mai fost San Salvador, capitala Salvadorului, dar și orașe din Republica Dominicana, Rusia, Columbia si Portugalia

Printre criteriile luate în calcul au fost facilitățile oferite de organizatori, relația dintre federațiile naționale și autorități și nu în ultimul rând popularitatea fitness-ului în rândul populației: În primul rând acest sport este foarte popular în România și în Bistrița. Federația Română e una dintre cele mai active federații. în România există peste 4000 de săli de fitness, dacă o să căutăm în jurul acestei săli sigur găsim una pe o rază de 200 de metri. Fitnessul este foarte popular la dumneavoastră. Bodybildingul este un sport și un stil de viață. ”. Rafel Santoja a mai spus și că în momentul luării deciziei a contat foarte mult prezentarea entuziastă pe care a făcut-o președintele CJ de la Bistrița, Radu Moldovan: ” am avut onoarea la congres sa intâmpinăm o delegație de la Bistrița  condusă de domnul președinte si toți membrii congresului au apreciat delegația și modul în care și-au făcut prezentarea. Și câștigător este în primul rând sportul prin această alegere” a mai spus Santoja.

Un alt motiv ar fi nevoia de a alege un oraș din Europa, în condițiile în care Federația își dorește ca și Comitetul Olimpic european să-i recunoască drept sport olimpic.  după ce omoloagele din Asia și America au oferit această recunoaștere: ” Suntem aici să cerebrăm ca am devenit sport olimpic în America. Imaginati-va ca acesti sportivi care participă la campionat mondial participă și la jocurile panamericane. În  aceeasi situație ne aflăm și în Asia și Oceania. Facem eforturi deosebite să fim recunoscuți în Europa, și acest campionat mondial, atât de bine organizat, ne ajută. Știm că în cadrul jocurilor olimpice sunt doar 15 discipline. Si avem discutii ca până în 2019 să facem eforturi să ne atingem scopul.,,Suntem o federație care respectă 100 % controlul antidoping”

” a explicat Rafael Santoja. 526 sportivi din 56 de țări participă sâmbătă și duminică la Bistrița, la Campionatul Mondial de Fitness și Culturism. Întrecerile vor fi transmise de la Sala Polivalentă de TVR 1, care are drepturile exclusive.

Share.

About Author

Lasă un comentariu