Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Se mai trage un semnal de alarmă: pârtia nu e pregătită nici după ultima amenajare pentru schiorii începători. A fost însă omologată

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE Adrian Florin Chereji, președintele Asociației Bistrița Civică a ajuns la concluzia, după ce a luat  la pas pârtia de schi după ultimele intervenții ale municipalității, că amenajările rămân încă periculoase pentru schiorii începători. La o zi după ce a postat că pârtia rămâne periculoasă, primarul Bistriței, Ovidiu Crețu a anunțat că echipa de experți de la Ministerul Turismului care a examinat pârtia și  au încheiat nota de omologare: ”în urma vizitei în teren de astăzi, 28.11.2017 reprezentanții Direcției Autorizare și Monitorizare din cadrul Ministerului Turismului au încheiat nota de omologare a pârtiei de schi ” Cocoș” din municipiul Bistrița, localitatea componentă Unirea”.

Stirea inițială: Schior împătimit, Chereji susține- într-o postare pe pagina de facebook-că doar prima porțiune din noua amenajare îndeplinește condițiile de siguranță pentru practicanții începători ai schiului, însă că pe măsura coborârii, pârtia s-ar îngusta, iar panta care devine abruptă le poate creea probleme serioase debutanților: ”  Am coborât pe varianta de ocolire a pantei abrupte de la vârful pârtiei. Prima porțiune este OK, e lată și are o pantă adecvată pentru începători.
În schimb, după curba de revenire spre pârtia principală situația se schimbă, pârtia se îngustează, cred că nu are 10 m lățime, iar panta crește foarte mult. Dacă nu se pune gard solid în latura spre vale a acestei variante există pericolul să cadă schiorii în prăpastie.
În zona de intersecție cu pârtia principală panta este foarte mare. Fiind un traseu îngust și cu pantă accentuată schiorii începători vor avea mari dificultăți. Nu este spațiu suficient pentru curbe largi. Este riscul foarte mare ca să pâtrundă pe pârtia principală cu mare viteză și să se ciocnească de schiorii care coboară direct sau să o ia la vale unde panta mare este încă cel puțin 100 m.

Chereji crede, după noua examinare a zonei că nici de data aceasta pârtia de schi din Bistrița nu va putea trece de examenul omologării și reclamă modul deplorabil în care a fost lăsată pădurea din apropiere:”Am rămas dezamăgit de modul în care a rămas pădurea după defrișarea culoarului pentru varianta de ocolire. Sunt foarte mulți copaci tăiați sau doborâți lăsați în voia soartei. Nici furtuna din septembrie nu a făcut asemenea dezastru.…am convingerea că pârtia nu va putea fi omologată.

Pârtia de schi din Complex Wonderland care a costat mai bine de 6 milioane de euro este realizată printr-un credit luat de municipalitate și a a fost finalizată anul trecut, însă în pofida asigurărilor administrației locale nu a putut fi utilizată. După ce a fost confirmată informația că pârtia nu a primit omologarea, primarul Ovidiu Crețu a acuzat în urmă cu câteva săptămâni greșelile de proiectare făcute de proiectant care nu a prevăzut o pârtie pentru începători și a anunțat că municipalitatea o va realiza în regie proprie în regim de urgență.

Share.

About Author

Lasă un comentariu