Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

OPINIE: Ziua în care în Parlamentul României s-a vorbit ca în bordel.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Miercuri dintr-un fotoliu de piele de la Parlamentul României un făcător de legi a vorbit cu o colegă-deputat de la opoziție mai rău decât un proxenet.

Individul cu pricina, care a jonglat de la jargonul de Ferentari, adică ”ia vezi că ti-a rămas fasolea de 1 decembrie între dinți” până la cel de client de bordel plictisit de meniul clasic, nu era un bacalbașa oarecare, ci tocmai un șef mare. Șeful celei mai importante comisii de pe traseul legislativ al Senatului, adică un parlamentar care-și pune amprenta pe mai toate legile care ne conduc nouă viața. Și evident, unul din cei pe care se bazează PSD-ul să iasă treaba bine în Parlament.

Chiar și dacă ar fi fost un parlamentar de duzină, trivialitatea limbajului ar fi descalificat întreg Parlamentul ca instituție și mai ales partidul care l-a trimis acolo, pentru că n-a fost în stare să-și trieze candidații. Când agresivitatea suburbană vine din ficații unuia cu funcție-cheie, de la unul din spuma partidului cel mai mare din România, atunci realizezi că situația e fără întoarcere. Că suntem fără scăpare.  Că mitocani recrutați din fauna cea mai joasă au infestat guvernarea și fac și  legile după care noi ne ducem viața. Iar individul ăsta și-a băgat mâinile și picioarele în legile după care  judecă / se judecă magistrații. Ieri, insul a coborât din Senatul lui până la deputați, să nu care cumva să miște unul de-al lui în front și pe când făcea pe gardianul l-a prins deputata din opoziție la înghesuială. Și fiind un domn subțire i-a spus-o din vocabularul lui, ieșit din adâncuri tocmai din perioada tulbure când îl păzea pe Miron Mitrea.

Ce e și mai grav e că nimeni de la partid n-a zis nimic. N-a sărit niciunul să spună: ”eu cu oameni ca ăsta nu pot fi coleg, mă dezic, e prea de tot ”. Nimeni nimic. Probabil că un șef i-a zis : du-te mă, pune-ți cenușă în cap în fața ziaristilor și esti iertat.  Și Șerbănică și-a pus ceva cenușă, a bolborosit ceva cu electoratul, dar nici vorbă de scuze. N-au sărit bărbații partidului, așa cum nimeni nu i-a dat peste urechi acum o lună aceluiași senator că a debitat prostiile cu care a jignit toți luptătorii anticomuniști din România.

Dar n-au sărit nici colegele de partid, foarte sensibile altfel cu adresările bărbaților. O doamnă parlamentar la putere  de prin târg, ba chiar ministru, se lăuda din Parlament pe facebook în aceeași zi că au dat gata statutul magistraților și că 80 % din electorat și-ar fi dori asta. Dincolo de exagerarea procentului, de-a dreptul indecentă, de amănuntul că cei care s-au lăsat prostiți de promisiunea unei vieți mai bine n-au auzit în campania electorală de modificarea legilor justiției, e cu totul improbabil ca ei, acest electorat aruncat drept argument în față să-și dorească un Parlament în care agresivitatea să fie normalitatea.

Iar ziua în care în Parlament s-a vorbit ca la bordel, fără nicio reținere fie și  pentru că suntem în doliu național, a devenit ziua în care foarte mulți dintre noi ne-am pierdut speranța.

Speranța că țara asta, în care mitocanii fac legea, mai are vreo șansă.

 

sursa foto:Epoch Time România

Share.

About Author

Lasă un comentariu