Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

OPINIE:România-pe alertă de coliziune. O prăbușesc trepădușii puși să asigure liniștea de sărbători a șefilor infractori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Protestul mut al magistraților de ieri dar și deciziile de a suspenda zilnic activitatea în 10 instanțe din țară arată fără niciun dubiu că ceasul dispozitivului minat implantat de o coaliție inconștientă justiției a trecut deja pe roșu. Când judecătorii și procurorii din această țară au ajuns să iasă în stradă, sau  să suspende  activitatea de judecată, n-au făcut-o ca să protesteze împotriva legilor care le afectează statutul lor, ci ca să semnaleze ceva extrem de grav:  că însăși instrumentele aplicării justiției în această țară sunt în pericol.

Profesioniștii din justiție, cei care nu protestează niciodată, tocmai pentru că statutul lor e unul special, au ieșit acum doar pentru că derapajul e iminent: că intrăm pe curs de coliziune. Iar semnalul nu e pentru ” specialiștii”  PSD-ului: Nicolicea, Iordache, Rădulescu zis mitralieră sau Șerbanică Nicolae, puși să găsească orice soluții pentru a-i ”albi” pe toții camarazii din coaliție cu probleme penale, alarma e pentru noi toți ceilalți.

Când s-a mai întâmplat să iasă pe rețelele de socializare sau în mass-media  procurori, judecători, polițiști judiciari care să traducă în limbajul obișnuit, folosind exemple și cazuri din practică situația gravă în care ne va aduce pe toți adoptarea acestor prevederi și legi monstruoase? Niciodată, nici aici, nici în alte țări europene.

Când au ieșit magistrații  să spună că sunt lăsați fără instrumentele de înfăptuire a justiției și că prețul pe care-l vom plăti pentru multe dintre aceste modificări din isteria ”scoatem legile până de Crăciun”  va fi că hoți, agresori, criminali vor scăpa de brațul legii, devenit foarte scurt ? Răspuns: niciodată.

Când au ieșit procurorii șefi să spună: ” dacă adoptăm legile astea, gata, putem să închidem porțile și dăm drumul la infracțiuni”? Niciodată, pentru că niciodată în ultimii 28 de ani nu s-a întâmplat o asemenea barbarie.

România e la o cumpănă grea, de neimaginat la mulți ani distanță de la momentul în care atâtea glasuri au fost ciuruite pentru că au strigat după libertate, au strigat că vor să trăiască într-un stat de drept. Și în loc să comemorăm în acest sfârșit de decembrie pierderea lor, asistăm oripilați la imagini cu trepădușii agresivi ai noilor conducători care muncesc până în miezul nopții prin Parlament doar ca să le asigure LINIȘTE de sărbători șefilor și camarazilor lor. Asta în timp ce masa de manevră a PSD și ALDE din Parlament și cea cocoțată pe funcții prin țară se holbează inertă și ridică mâna mecanic.

Iar din prăpastie cine ne mai salvează? se întreabă  cei care refuză să viețuiască într-un stat care promite să-i protejeze pe infractori și nu pe victimele lor.  O răbufnire populară exemplară, una cel puțin de nivelul celei din februarie  pentru ordonanța 13 care pare parfum de roze pe lângă masacrarea de acum a legilor justiției și codurilor? Probabil, dar nu anul acesta.

Share.

About Author

4 comentarii

Lasă un comentariu