Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O lege semnată de 39 de parlamentari PSD riscă să golească penitenciarele. De la Bistrița ar fi eliberați mai bine de jumătate dintre deținuți

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Șefii Sindicatelor din Penitenciare trag un semnal de alarmă în privința consecințelor care le-ar avea adoptarea unui proiect de lege referitor la reducerea unor pedepse, depus deja în Parlament și semnat de 39 de deputați PSD, printre care controversatul deputat Cătălin Rădulescu.

Proiectul de lege, considerat o reeditare a ordonanței 13 care a scos în februarie sute de mii de oameni în stradă, prevede printre altele ca persoanele condamnate la pedepse cu închisoarea de până în 3 ani să-și execute sentințele în arest la domiciliu iar deținuții trecuți de 60 de ani să fie eliberați indiferent de condamnarea primită. Potrivit președintelui Asociației Lucrătorilor din Penitenciare, Ștefan Teoroc citat de Digi 24 măsura ar avea conform evaluărilor făcute eliberarea a 6000 de deținuți: ” Cât timp îi scoatem afară din penitenciar pe cei care acum sunt încarceraţi, fără să le asigurăm niciun fel de instrumente, niciun fel de metode prin care ei să aibă un loc de muncă, un salariu, să aibă din ce să îşi întreţină familia, ei vor fura, vor face ceea ce ştiu să supravieţuiască”, a comentat liderul sindical.

Legea ar goli Penitenciarul Bistrița

Mai bine de jumătate dintre deținuții Penitenciarului Bistrița ar pleca acasă dacă proiectul legislativ al celor 39 de deputați PSD ar ajunge lege. Potrivit informațiilor furnizate la solicitarea Bistrița Express de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița, Cosmin Părăuan 15 deținuți încarcerați la această oră au peste 60 de ani, însă 227 execută pedepse sub trei ani. Ținând cont că la această oră în Penitenciarul Bistrița sunt cazați 423 de deținuți, numărul celor vizați de măsurile proiectului inițiat de parlamentarul poreclit deputatul-mitralieră, în urma unor declarații controversate, ar elibera mai bine de jumătate din efectivele din Centrul de încarcerare de la Bistrița. Proiectul care conține și alte prevederi extrem de controversate, inclusiv fixarea prejudiciului pentru pragului abuzului în serviciu la 200 de mii de lei poate fi citit aici: http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2017/700/50/0/pl750.pdf

O altă lege inițiată de parlamentari ai actualului Legislativ, legea recursului compensatoriu, a avut ca efect eliberarea în ultimele 2 luni a 71 de deținuți numai din Penitenciarul de la Bistrița.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu