Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Un adolescent beat la volanul unei mașini a provocat un adevărat carnagiu pe Valea Bârgăului: a lovit 6 pietoni în trei accidente. Majoritatea erau copii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE 2: Una dintre cele 6 victime lovite de camioneta, tânăra de 16 ani nu a supraviețuit operației la care a fost supusă în cursul nopții și a murit în jurul orelor 2,30. O altă copilă a fost transportată de urgență cu un elicopter la Spitalul de Urgență din Cluj.

UPDATE: Victimele multiplelor accidente ale șoferului care a condus aproape în stare de comă alcoolică au multiple traumatisme, iar trei dintre acestea sunt în stare foarte gravă.

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Bistrița-Năsăud, Mihaela Mastan una dintre acestea, o tânără de 16 ani este intubată și se află în comă. A fost supusă unei intervenții chirurgicale abdominale de urgență  și urmează să fie examinată la computerul tomograf pentru traumatismul cranio-cerebral. O altă copilă, de 14 ani este în comă, are traumatism cerebral grav, cu hemoragie subarahnoidală și traumatism toracic. Chirurgii au băgat-o în sala de operație la miezul nopții pe o altă copilă de 11 ani, în șoc hemoragic, cu ruptură de ficat și rinichi. O altă victimă, tot de 11 ani are traumatism cranio-cerebral, cu hematom frontal. O altă fetiță accidentată, de 10 ani are un traumatism craniocerebral acut, cu o hemoragie subarahnoidală, dar potrivit medicilor nu este în pericol vital.  Singura victimă adult, o femeie de 36 de ani a fost internată cu fractură de bazin la secția de ortopedie.

Știrea inițială: Un adolescent de 16 ani s-a urcat vineri seara la volanul unei mașini, o camionetă a părinților și a provocat trei accidente în serie pe DN 17 pe Valea Bârgăului.

Primul accident l-a comis  în Tureac în jurul orelor 20,15, unde mașina scăpată de sub control a izbit doi pietoni, ambii copii. Ambulanța a găsit una dintre victime inconștientă și a fost nevoie de intubarea unuia dintre copiii loviți. Fără să oprească mașina, adolescentul și-a continuat raliul nebunesc și a mai izbit două grupuri, ambele aflate pe marginea drumului în Mureșenii Bârgăului.

În cel de-al doilea accident bolidul a izbit trei copii, iar o altă victimă a fost secerată din plin în al treilea accident, tot pe marginea DN 17 în Mureșenii Bârgăului. Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud pentru victima accidentului cu numărul trei au fost nevoie de manevre de resuscitare.

De altfel Serviciul de Ambulanță a anunțat cod roșu de intervenție și a trimis în zonă toate resursele de care a dispus, adică șase ambulanțe SMURD și SAJ , dintre care două cu medic.

Inspectoratul Județean de Poliție  a confirmat vineri seara că  toate cele 3 accidente produse la interval de câteva minute  au fost provocate de același șofer, minorul de 16 ani și că din cele 6 victime cinci sunt copii. Toți au fost transportați la Spitalul de Urgență Bistrița-Năsăud, unde a ajuns și șoferul adolescent, rănit și el și în comă alcoolică. A fost găsit prăbușit pe marginea drumului de către polițiști.

imagine arhivă

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu