Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Autorul de 16 ani al triplul accident din Bârgău a fost arestat pentru 30 de zile. A atacat măsura

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Judecătorii Judecătoriei Bistrița l-au trimis după gratii pentru 30 de zile  pe Ionuț Dorel M., tânărul de 16 ani din Tureac, care vineri seara a intrat în plin cu o camionetă în trei grupuri de pietoni, majoritatea copii, de-a lungul DN 17, pe Valea Bârgăului.

În urma carnajului pe care l-a comis într-o stare de beție vecină cu coma, o adolescentă de 16 ani, elevă în clasa a XI-a a  Colegiului Național Liviu Rebreanu a murit în aceeași noapte după ieșirea din sala de operație. Alte două copile, de 14 și 10 ani sunt grav rănite, una în Spitalul de Copii din Cluj, unde a ajuns cu elicopterul, alta la Bistrița, ambele cu pronostic rezervat. Două dintre victime, și ele fetițe, se află într-o stare ceva mai bună, iar femeia de 35 de ani, rănită și ea în primul accident a fost externată.

Ce-i impută procurorii

În lungul rechizitoriu întocmit lui Ionuț Dorel M. doar pentru cererea de arestare preventivă, pe care judecatorii au aprobat-o duminica în complet de urgență, procurorii au menționat: ucidere din culpă, vătămare corporală în cazul a 5 victime, dar și conducere unui vehicul neînmatriculat, fugă de la locul accidentului și conducere fără permis. iată capetele de acuzare: ” săvârşirea infracţiunilor de : – ucidere din culpă, prev. de art. 192 al. 2 Cod penal ( victimă fiind BLE); – vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 al. 1 Cod penal (victimă fiind SF); – vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 al. 1, 2, 3 şi 4 Cod penal (victime fiind HTG, TAşi OG); – vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 al. 2 şi 3 Cod penal (victimă fiind RSC ; – conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 al. 1 Cod penal, – conducerea unui vehicul neînmatriculat, prev. de art. 334 al. 1 Cod penal, – părăsirea locului accidentului, prev. de art. 338 al. 1 Cod penal (3 infracţiuni);” – Măsura arestului preventiv este aplicată până în 5 februarie, dacă judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud nu vor decide altceva. Avocatul din oficiu a lui Ionuț Dorel M. a contestat măsura arestului preventiv la Tribunalul Bistrița-Năsăud. Ionuț Dorel M. abandonase școala, unde fusese cunoscut drept un elev cu probleme comportamentale.

Adolescenta ucisă de camioneta condusă de tânărul de aceeași vârstă va fi înmormântată astăzi. Moartea tinerei,   elevă la profilul de filologie al Colegiului Liviu Rebreanu a provocat un mare șoc printre colegii și profesorii ei. Unul dintre profesori a povestit pentru BistrițaExpress că tânăra era pasionată de istorie și era înscrisă la clasa de excelență la această disciplină: ” era un copil bun și silitor, suntem cu toții șocați. Nu ne vine să credem că s-a întâmplat asemenea nenorocire” a relatat profesorul.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu