Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți îi aruncă mănușa lui Robert Sighiartău: ”semnează cu noi contestația la CCR”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți l-a invitat public pe deputatul PNL Robert Sighiartău să semneze contestația pe care Uniunea Salvați România urmează să o depună  la Curtea Constituțională împotriva pachetului de modificări a legilor justiției. Cristina Iurișniți i-a cerut în această seară pe pagina de socializare deputatului Sighiartău să se arate solidar cu acest demers, în calitate de reprezentant al opoziției parlamentare bistrițene în condițiile în care și celălalt deputat de opoziție, Ionuț Simionca (PMP) a semnat contestația ce urmează să fie depusă de USR:

Legile justiției țin capul de afis! Sustin ferm in mod public ca toți parlamentarii opoziției din Bistrița -Năsăud trebuie să semneze sesizările cu privire la modificarea legilor justiției și a sprijini acest demers de apărare a independenței magistraților și a statului de drept din România. Nu există argumente pentru care parlamentarii opoziției să nu se alăture acestui demers absolut vital pentru România!
Parlamentarii opoziției din județ trebuie să fie solidari pentru binele cetățenilor !
Robert Sighiartău, te informez că eu am semnat aceste sesizări adresate CCR ! Simionca Ionuț a semnat si el ! Asteptăm și contribuția ta!”, scrie pe facebook Cristina Iurișniți.

Deocamdată Robert Sighiartău nu a răspuns invitației colegei de la USR, însă conducerea PNL care a redactat o primă contestație la CCR la modificările legilor justiției consideră că demersul USR este ieșit din termen. De cealaltă parte USR, care încă mai are nevoie de semnături pentru propria contestație, susține prin liderii săi că a acoperit o  arie mai largă de argumente juridice decât contestația făcută de PNL și că cele două demersuri nu concurează între ele.

Este greu de crezut însă că Robert Sighiartău, care este secretarul general al PNL  va avea altă poziție decât a șefului său direct, președintele Ludovic Orban, care a declarat ieri că liberalii nu vor semna contestația celor de la USR: ” PNL a atacat în termen constituțional toate Legile Justiției – 303, 304, 317 – si legea de modificare a ANI la Curtea Constitutionala, în termenul prevazut de lege. Asta că le dam semnături si la alții… Păi parlamentarii semneaza mai multe sesizari la Curtea Constituțională? Doi: Este ieșit din termen. Trei: Noi am atacat la CCR. (…) Eu am încredere în colegii mei – numai anul trecut am avut trei sesizări la CCR care au fost validate de Curtea Constituțională” este răspunsul dat pe facebook, marți, de Ludovic Orban la apelul liderilor USR. Cu toate acestea, potrivit presei centrale există parlamentari PNL care ar fi semnat și pe contestația celor de la USR, așa cum au semnat-o mulți parlamentari PMP.

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu