Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Nominalizata pentru fotoliul de premier ironizată într-o publicație de la Bruxelles după un interviu în care n-a răspuns la nicio întrebare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Europarlamentarul Viorica Dăncilă, nominalizarea PSD-ului pentru funcția de premier este europarlamentar la al doilea mandat și potrivit prezentării făcute de Liviu Dragnea, președintele PSD, s-ar bucura de o reputație foarte bună la Bruxelles. Publicațiile care monitorizează activitatea instituțiilor europene o menționează însă pe Viorica Dăncilă  în împrejurări mai degrabă anecdotice, decât legate de proiecte europene sau luări de poziție semnificative în Parlamentul European.

Răspunsurile date de Viorica Dăncilă în iulie anul trecut la un interviu standard  în 5 întrebări, pentru publicația The Parliament Magazine au fost desființate de jurnaliștii de la ediția europeană a prestigioasei publicații Politico. eu. În Playbook Plus, o rubrică despre cele mai importante evenimente ale săptămânii de la Bruxelles jurnaliștii de la Politico au ironizat-o pe Viorica Dăncilă despre care au spus că a fost incapabilă să răspundă la cinci întrebări simple.

Europarlamentarul român Viorica Dăncilă a dat un strălucit exemplu de cum poți să blochezi inutil răspunsurile în Magazinul Parlamentului. În ciuda faptului că i-au fost adresate doar întrebări soft, nu a răspuns nici măcar la una. Solicitată să-și descrie stilul politic în trei cuvinte a avut nevoie de 39 (de cuvinte). Nu și-a putut aminti  nici o realizare cu care și-ar putea surprinde cititorii și nici nu a reușit să numească o carte care a inspirat-o chiar dacă a pretins că : ”îmi place să citesc și mă străduiesc să citesc de fiecare dată când am timp”. Dăncilă  n-a fost in stare, de asemenea  nici să numească o colegă care a inspirat-o. ” scriu jurnaliștii de la POLITICO. EU, în 29 iulie 2017.

Citiți aici comentariul: Politico.eu

MASTERCLASS IN STONEWALLING

Romanian MEP Viorica Dăncilă gave a brilliant example of unnecessary stonewalling in the Parliament Magazine. Despite being asked only soft questions, she didn’t answer a single one. Asked to describe her political style in three words, she took 39. She couldn’t recall an achievement that would surprise readers, nor name a book that inspired her, despite claiming “I love reading and try to read whenever I can find the time.” Dăncilă was also unable to name an inspirational person she’d worked with.

Aici puteți citi și interviul standard intitulat ”5 întrebări” din The Parliament Magazine la care europarlamentarul Viorica Dăncilă a dat răspunsuri fără nicio noimă:

Cum v-aţi descrie stilul dumneavoastră politic de conducere în trei cuvinte?
Viorica Dancila: Permiteţi-mi să revin puţin şi să descriu trei principii care mă conduc în activitatea mea politică, pentru că ele influenţează, fără îndoială, ceea ce numiţi “stilul meu politic”. Aceste principii sunt echilibrul, iniţiativa şi comunicarea, deschiderea spre ideile altor persoane.

2. Există vreo realizare personală a dvs care i-ar surprinde pe oameni?
Erau momente când trebuia să mă confrunt cu dificultăţi, dar de fiecare dată am găsit puterea să mă ridic şi să continuu. Fiecare dintre noi se confruntă cu astfel de momente. Ceea ce contează este găsirea puterii, în noi înşine, de a continua proiectele noastre, întotdeauna ghidate de principiile noastre.

3. Care a fost cea mai inspirată şi mai influentă carte pe care aţi citit-o şi de ce?
Îmi place să citesc şi încerc să citesc ori de câte ori găsesc timp. Şi cred că ceea ce citim, în ansamblu, ne influenţează, ne modelează gândirea şi de a vedea lumea, chiar şi modul nostru de a trata dificultăţi sau provocări.

4. Care dintre persoanele cu care aţi lucrat, v-a inspirat cel mai mult în cariera dvs şi cum?
Nu am un model, în viaţă sau în politică. Am preferat să observ şi să studiez realizările persoanelor pe care le-am întâlnit de-a lungul carierei mele, să înţeleg punctele forte şi slăbiciunile lor, să învăţ din greşelile lor.

5. Care a fost cea mai mică schimbare pe care aţi făcut-o în cariera dumneavoastră cu cel mai mare impact pozitiv?
Primul meu proiect politic a fost la nivelul administraţiei locale. Am muncit din greu şi am învăţat mult, în timp. Scena s-a schimbat de la nivel local la nivel european, însă tenacitatea şi dorinţa mea de a lucra din greu şi de a face schimbări pozitive au rămas aceleaşi.

Citiți aici interviul în original: 5 questions with… Viorica Dăncilă

Despre europarlamentarul Viorica Dăncilă aceeași publicație Politico.eu a mai scris și că  după ce a transmis în februarie 2017, în timpul protestelor de stradă din România un email adresat către 750 de europarlamentari și oficiali de la Bruxelles în care se străduia să explice după o dezbatere în Parlamentul European de ce îngrijorările privind derapajele generate de ordonanța 13 justiției n-ar fi întemeiate, a primit replica unui consilier român, Ileana Grigorescu, asistenta unui europarlamentar britanic Andrew Lewer. Aceasta a transmis la rândul ei un mail celor 750 de destinatari cărora le transmisese mailuri Viorica Dăncilă în care desființa afirmațiile europarlamentarului român, pe care le descria ca eronate.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu