Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dezinsecția în Bistrița a ajuns subiect de dezbatere publică: ”tratăm subiectul cu toată seriozitatea”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Municipalitatea anunță prima dezbatere publică din acest an: este în 25 ianuarie, de la ora 16,00 și va fi organizată  pe teme legate de deratizare, dezinsecție și încredințarea serviciului public în Bistrița, la pachet cu noul regulament.

Deși dezbate un proiect care va fi în mapa consilierilor locali în prima ședință a anului, nu se pune problema ca serviciul de dezinsecție și deratizare să fie încredințat unei companii, chiar dacă  legea o permite și alte administrații  din țară au aceste servicii externalizate. Municipalitatea bistrițeană și-a creat în 2009 propriul departament în cadrul Direcției de Servicii Publice, iar proiectul supus dezbaterii propune doar încredințare directă propriului serviciu, fără să lase o altă variantă deschisă.

Nici noul regulament nu are mari modificări, însă e nevoie de îndeplinirea unei formalități: un  nou aviz de la un organism de reglementare națională pentru servicii publice. Așa a ajuns și  proiectul cu pricina subiect de dezbatere publică: ” Nu va fi o dezbatere doar ca să bifăm acțiunea. Dezbaterea prezintă puncte de vedere interesante pe care ți le pot da oamenii direct implicați în activitatea aceasta” se grăbește însă să dea asigurări purtătorul de cuvânt, Mihai Ruști: ” eu țin minte o altă dezbatere de anii trecuți, la puțin timp în care am creat serviciul acesta când au venit și reprezentanți ai unor firme din domeniu, au venit și bistrițeni și reprezentanți ai asociațiilor de locatari și a fost un schimb de opinii interesant” mai spune purtătorul de cuvânt.

Municipalitatea  a avut însă înainte de înființarea propriului serviciu public colaborări cu firme pentru realizarea deratizării, dezinsecției. De altfel această opțiune de externalizare a serviciilor este valabilă în cazul altor primării de mari orașe, cum este Clujul. De altfel există voci în Consiliul Local care susțin că externalizarea deratizării ar fi o opțiune mai fericită decât actuala variantă: ” am susținut de câteva ori externalizarea serviciilor în Consiliul Local și nu neapărat pentru costuri, ci pentru o altă calitate a serviciilor” explică Peteleu.

Vezi cum arată documentul supus dezbaterii publice joi. publice: http://www.primariabistrita.ro/portal/bistrita/portal.nsf/AllByUNID/3C7217B3C2F769F6C22581E2003E65A2?OpenDocument

Mult mai interesantă însă se anunță dezbaterea publică organizată pentru bugetul local pe 2018. Deși proiectul  de buget(varianta restrânsă) a fost afișat vineri pe site-ul Primăriei Bistrița și oficial este în consultare publică nu se știe încă în ce dată va fi organizată dezbaterea.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu