Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Avocatul Diana Morar: ”Dealul Cocoșului vs. Dealul Budacului-liniște apăsătoare vs. distracție – 7 milioane de euro vs. Zero lei”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Costisitoarea pârtie a Bistriței a rămas închisă într-o duminică cu soare cu dinți, una numai bună pentru săniuș și schiat, la două zile distanță de inaugurare. Avocata Diana Morar, consilier local PNL sintetizează într-o postare pe facebook cât de ridicolă este situația: pe de o parte pârtia de 7 milioane de euro învăluită în liniște de cealaltă parte dealul Budacului, unde nimeni n-a investit un leu, dar luată cu asalt de părinți și copii: ”bistrițenii  n-au putut astăzi să se bucure de pârtia de 7 milioane de euro pentru care din banii lor de contribuabili se plătesc banii de  Astăzi, duminica, zi liberă, la ora 15:00: Dealul Cocoșului vs. Dealul Budacului – liniște apăsătoare vs. distracție – 7 milioane de euro vs. Zero lei”, scrie consilierul local.

Avocata pune în antiteză cele două imagini:”Bistrițenii au ales ca în fiecare an, să își petreacă timpul liber in Weekend pe Dealul Budacului, fiind prezenți în număr mare spre încântarea copiilor aflați la săniuș. 
Mașinile nu conteneau să sosească pentru a scoate familiile la distracție, astfel încât s a creat în vârful dealului o parcare ad-hoc.
Tații și copilașii urcau și coborau pe întreg traseul oferit de deal, cu săniuțe mai mult sau mai puțin convenționale.
Mamele așteptau în vârful pârtiei cu sandvișuri și ceai copilașii rumeni în obraji și fericiți.
Și pentru ca distracția ce nu costa nimic din Dealul Budacului este o adevărata tradiție pentru bistrițeni, un antreprenor mai inspirat s-a și înființat cu o mică tarabă în parcarea improvizată unde oferea vin fiert doritorilor.
Am plecat cu chiotele de bucurie ale copiilor rămase în minte și cu sentimentul ca lucrurile simple sunt cele mai de valoare.

În tot acest timp pe pârtia struțului din Dealul Cocoșului domnea o liniște de neclintit nici măcar de câțiva schiori cu schiurile pe umăr scrutând înspre pârtia mai mult plină de noroi.
În parcarea amenajată erau câteva mașini care întorceau înapoi spre casă, după ce oamenii s-au convins cu ochii lor ăa minunea de 7 milioane de euro nu a durat nici măcar cât o minune: trei zile.
A ținut două și jumătate, iar o parte din cei poposiți acolo au rămas la un ceai schimbând impresii de dezamăgire.
Lipsește cel mai important element pentru a defini o pârtie: zăpada. Și asta chiar dacă acel deal deține o omologare pe hârtie care îi schimba numele în pârtie de schi. În zadar!”

PSD n-a întrebat locuitorii dacă vor să suporte creditul pe spinarea lor

Diana Morar se întreabă câți dintre locuitorii Bistriței  știu că această investiție e dintr-un credit pe care trebuie să-l suporte din taxe și impozite și atrage atenția că bistrițenii n-au fost consultați dacă vor așa ceva:
”Chiar dacă au curs și vor mai curge râuri de cerneală pentru fastul și tam tam-ul cu care a fost și este promovată aceasta investiție păguboasă, iar vocile au fost și pro și contra, un lucru e cert: mulți locuitori ai orașului Bistrița, oameni simpli, tineri, bătrâni nu cunosc faptul că în Orașul lor Bistrița, administrația PSD a construit din accesarea unui credit bancar în numele lor și pe care va trebui să îl restituie toți cetățenii și cei care știu și cei care nu știu, o pârtie de schi fără zăpadă. Și asta fără ca PSD să întrebe acești cetățeni dacă pot accesa un astfel de credit pe spinarea lor.”

 

Foto: Dealul Budacului versus Dealul Cocoș,

credit Foto: pagina de facebook Diana Morar

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu