Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Daniel Suciu a prins de data asta funcție mare în Parlament: e lider de grup la deputații PSD

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarul de Bistrița-Năsăud Daniel Suciu a fost instalat de astăzi lider de grup peste deputații PSD. Bistrițeanul, aflat la al doilea mandat a fost ales în această funcție de colegii de grup după ce fostul lider de grup , Ioan Munteanu și-a dat demisia în 23 ianuarie 2018 din Parlament după 13 ani, fără nicio explicație. Ședința grupului PSD din Camera Deputaților a avut loc astăzi, iar Daniel Suciu a rămas singur în competiție după ce un alt competitor, deputatul de Dolj, Ioan Călin s-a retras.

Despre noul lider de grup  președintele PSD, Liviu Dragnea a spus când a făcut anunțul că este un tânăr în care are foarte mare încredere. Funcția de lider de grup este foarte importantă în economia parlamentară, el fiind cel care alături de doi vicelideri este cel care îi coordonează pe parlamentarii din grup,în acest caz cei de la PSD.

Liderul de grup are un statut asemănător președinților de comisii permanente, având  în coordonare întregul aparat administrativ alocat grupului și desigur privilegii sporite față de parlamentarii obișnuiți.

Daniel Suciu are 37 de ani și înainte de a intra în Parlament în 2012 a fost consilierul parlamentar al deputatului pe atunci, Radu Moldovan, iar înainte de asta a fost timp de mai mulți ani jurnalist la Mesagerul BN și corespondent la Evenimentul Zilei.

Share.

About Author

Lasă un comentariu