Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dezbatere pe buget fără public și fără răspunsuri din partea primarului. Consilierul local Diana Morar: ”sunt dezamăgită”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Administrația Bistriței a organizat astăzi dezbaterea publică pe bugetul anului 2018, după ce inițial anunțase data de 12 februarie, ca zi a dezbaterii. Deși a fost vorba de cel mai important document ce urmează să fie votat în 2018  în sală s-au așezat alături de directorii  municipalității doar trei-patru cetățeni, patru consilieri locali liberali: Diana Morar, Ioan Peteleu, Sorin Hangan și  Mioara Seica, dar și unul de la PSD, Andrei Kosuk. Iar întrebările consilierilor locali, după prezentarea de o oră și jumătate făcută de primarul Ovidiu Crețu au rămas fără răspuns: ” vă dau răspunsul în 14 februarie în ședința de Consiliu Local” i-a anunțat șeful administrației după care a suspendat dezbaterile, invocând că i s-ar fi adresat întrebări de către politicieni.

După dezbatere consilierul local Diana Morar și-a declarat dezamăgirea într-o postare pe facebook față de cum au decurs lucrurile: ”Sunt neplăcut suprinsă, chiar dezamăgită de faptul că la o asemenea dezbatere importantă, bistrițenii se arată total dezinteresați, neonorând-o cu prezența. Explicația poate veni și din faptul că activitatea primăriei, a primarului Crețu este cât se poate de opacă, dar, asta tot nu rezolvă această problemă. Fac un apel la spiritul civic al bistrițenilor: Oameni buni e vorba de taxele și impozitele locale pe care le plătiți, sunt banii dumneavoastră aici!
Pentru că dezbaterea a trebuit să aibă loc, am vorbit despre modul cum ar trebui să se facă puntea metalică de trecere deasupra bulevardului Independenței: ” Bugetarea să se facă cu consultarea prealabilă a cetățenilor care locuiesc în zonă, în vederea stabilirii unui mod inteligent de construire a acestei pasarele, asta pentru a nu afecta în vreun fel activitățile comerciale sau sociale din perimetrul viitoarei punți suspendate” a mai scris avocatul Diana Morar, aflată la prima sa dezbatere a unui buget a Bistriței de când a primit mandatul de consilier local.

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Stimata doamna SIMONA BOZBICI ; a fost si un pic de public. Din 80.000 de cetateni am fost eu si un domn de la JANDARMERIE civil probabil venit in timpul serviciului. Cand s-a facut poza am parasit sala. Dupa expunerea povestilor de catre primar .nu am mai stat la interpelari pt. ca nu era cazul. Oricum in acea sala te aude doar peretii. Personal am marcat al 10-lea an de prezenta la o astfel de dezbatere. Mi-am dovedit eu pt. mine respectul pt. banii mei si pt. statutul de cetatean. In rest doar DEZAMAGIRE fata de aceasta administratie romaneasca aroganta, obedienta si cheltuitoare.

  2. Te mai miri că face primarul ce vrea. Majoritate in consiliu, la guvernare, basca la dezbaterea pe buget nu merge nimeni. Cum sa nu i se suie la cap?

Lasă un comentariu