Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Unul dintre cei mai mari jucători din industria locală a cărnii trimite zeci de oameni în șomaj. E prima concediere colectivă din BN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Una dintre cele mai mari companii din industria cărnii din Bistrița-Năsăud a anunțat la Agenția Județeană de Ocupare și Formare a Muncii demararea procedurilor pentru concediere colectivă. Potrivit directorului AJOFM Otilia Râpan, citată de Agerpres, Agroinvest a anunțat demararea procedurilor pentru concedierea colectivă a mai bine de 50 % din personal, ceea ce ar înseamnă cu totul 124 de angajați. Disponibilizările intră în vigoare, potrivit sursei citate, din 15 martie 2018 iar AJOFM Bistrița-Năsăud a anunțat că le va oferi celor concediați consiliere și programe de pregătire profesionale pentru a-și găsi un loc de muncă.

Potrivit surselor  Bistrița Express vizat de concedierea colectivă este Abatorul de la Șieu-Măgheruș a Agroinvest-ului în timp ce fabrica de procesare de la Bistrița și vechiul Abator continua să funcționeze la parametri mai reduși. Lipsa lichidităților și întârzierile în achitarea facturilor de către clienți  ar fi sursa care a generat blocajul în lanț care a lovit Agroinvest, compania controlată de omul de afaceri Ioan Moldovan, prezent ani la rând în  topul milionarilor din România,  și care a  dus la datorii severe la ANAF și blocarea conturilor companiei. Potrivit DSVSA Bistrița-Năsăud managementul Companiei a anunțat că reducerea la maximum  a activității de abatorizare este o măsură temporară  și speră să redeschidă în câteva luni complexul de la Șieu Măgheruș, în condițiile în care nu ar fi fost foarte multă activitate în acest sezon.

Ceilalți doi mari jucători din piața de carne de porc din județ, Agroardeal și mai nou intratul Porchino Șieu Măgheruș, ultimul  autorizat cu procesare carne de porc, doar de anul trecut din noiembrie, nu au probleme de lichidități și au lansat chiar anul trecut, fiecare propriul brand: primii ” Dor de Bistrița”, iar ceilalți ” Bistrițan” la concurență cu ” Jupânul” Agroinvest-ului.

Sursă foto: Răsunetul

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -ecologist PV în

    Pentru mine personal cel mai mare jucator de carne, oua, piu sunt producatorii de pe sate cu micile gospodarii sanatoase . Aici e secretul unei hraniri fara probleme .Desteptati-va oameni buni, ca-i bai mare cu organismul vostru.Cautati-va o aprovizionare de la sursa valoroasa si astfel sprijinim pe bietul nostru TARAN.

Lasă un comentariu