Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Partidele s-au dezmeticit: fac campanii pentru 2 tururi de scrutin la locale. Vezi ce a declarat la Bistrița președintele PMP

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Partidul Mișcarea Populară și-a asumat marți printr-o decizie a Comitetului Național începerea unei campanii în întreaga țară pentru a-i conștientiza pe români cât de important este pentru sănătatea democrației românești alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Din tema  ”Alegem primarul în 2 tururi” PMP -ul a făcut proiect la nivel național pentru care va strânge semnături și vrea să genereze o dezbatere amplă în societate, la fel cum a demarat deja cu celălalt proiect ” Noi Vrem unirea cu Republica Moldova.

Deputatul de Bistrița-Năsăud Ionuț Simionca a scris despre cele două proiecte adoptate astăzi pe pagina de facebook, dar și despre faptul că PMP-iștii și-au mai validat conducerile județene din 4 județe și au stabilit data congresului pentru mijlocul lunii iunie.

Deputatul Eugen Tomac s-a plâns la Bistrița că liberalii nu i-au votat legea cu 2 tururi

Prezent la începutul acestei săptămâni la Bistrița președintele PMP Eugen Tomac a vorbit despre proiectul său legislativ care prevede revenirea la două tururi de scrutin în alegerea primarilor, depus încă de la începutul legislaturii în Parlament și care zace în sertarele Camerei Deputaților. Tomac a explicat că în februarie i-a trimis o scrisoare deschisă lui Liviu Dragnea în care i-a cerut să trimită proiectul în dezbaterea plenului camerei, fără succes însă. Proiectul inițiat de Eugen Tomac a fost respins la vot în Senat și a primit vot negativ în comisia de administrație a Camerei Deputaților care este comisie raportoare, iar președintele pMP le reproșează PNL că au votat împotrivă:

în comisiile de administrație, acolo unde se dă un vot important, de care depinde mult soarta proiectului din plen deputații PNL au votat împotriva, la fel și cei din PSD. E o chestiune foarte clară”. a spus Tomac. Întrebat de ce nu găsește un mod comun de acțiune cu PNL, în condițiile în care parlamentarii liberali au inițiat și ei un proiect legislativ de alegere a a primarilor în două tururi, președintele PMP a răspuns:  ” le-am spus nu o dată să avem inițiative comune pentru că este singura șansă să punem presiune pe PSD.În PNL există așa o abordare de a nu discuta cu partidele mici, pentru că au impresia că dețin adevărul absolut. Este o eroare. Tocmai de aceea, chiar dacă au votat în parlament impotriva, vom insista ca la votul final din plenul Camerei Deputaților . Și revenirea la două tururi va reechilibra viața politică în România”

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu