Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sorin Hangan: ”Ne dorim Unirea. Vorbim aceeași limbă, avem aceeași istorie. Sper ca mesajul nostru să ajungă în casele românilor de peste Prut ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan a postat astăzi un mesaj pe facebook imediat după semnarea declarației de unire cu Basarabia în calitate de consilier local în ședința solemnă organizată astăzi în debutul ședinței Consiliului Local Bistrița: ”Am semnat pentru Unire.Unirea Basarabiei cu România a fost o decizie naturală. Istoria ne arată foarte clar că suntem același popor, același neam. Unirea e dorită și astăzi și noi trebuie să găsim cele mai bune forme de comunicare și cele mai bune acțiuni pentru ca acest deziderat să se împlinească și să fie benefic ambelor părți”. Sorin Hangan spune și că mesajul românilor care cred că Unirea cu Basarabia se va realiza din nou e important să ajungă în casele românilor de peste Prut: ”Cred că se creează, pe zi ce trece, condițiile necesare pentru ca Unirea să se înfăptuiască. Noi aici ne exprimăm direct și suntem încrezători că așa va fi, mesajul nostru fiind cât se poate de clar.

Ne dorim Unirea. Vorbim aceeași limbă, avem aceeași istorie. Sper ca mesajul nostru să ajungă în casele românilor de peste Prut și să știe că în noi vor găsi sprijin indiferent de ce va fi în viitor.

În aceste zile, în această perioadă trebuie să ținem vii această atmosferă și această unitate exprimată aici și la Chișinău. Toți românii trebuie să se încarce cu simbolistica și importanța dezideratului comun pentru ca întreaga acțiune și finalizarea ei să fie un proces natural și firesc” a mai scris liderul grupului liberal din Consiliul Local Bistrița, Sorin Hangan.

Consiliul Local Bistrița a adoptat astăzi o declarație oficială de unire cu Basarabia, pe care și-au pus semnătura consilierii locali și primarul Ovidiu Crețu. Singurul consilier al UDMR, Arpad Attila a refuzat să-și treacă semnătura pe declarația solemnă și nu a participat la ședința de astăzi a Consiliului Local.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu