Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Simionca cere actualei puteri să oprească politica de suprimare a IMM-urilor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca a cerut Guvernului într-o declarație făcută în plenul Camerei Deputaților să înceteze cu politica de suprimare a dezvoltării Intreprinderilor Mici și Mijlocii : „Nu cred că vă dați seama cât de importante sunt IMM-urile din România pe care încercați, prin orice metodă, să le distrugeți! Orice tentativă a actualei Puteri de a suprima dezvoltarea IMM-urilor înseamnă, în opinia mea, o încercare de revenire la vremurile de mult timp apuse, în care partidul-unic era implicat în toate, era deasupra oricăror reguli ale economiei de piață”, a spus deputatul care le-a reamintit celor din coaliția PSD-ALDE că IMM-urile asigură mai bine de 2,5 milioane de locuri de muncă în țara noastră și, în același timp, o parte consistentă din veniturile necesare funcționării democrației.

Ionuț Simionca a continuat în același registru: „Din banii colectați din taxele și impozitele plătite de IMM-rile din România, statul construiește şcoli, spitale, drumuri, creşe sau grădiniţe, asigură securitatea cetăţenilor și cheltuielile cu administraţia locală şi centrală care, la rândul lor, asigură mecanismele de funcționare a democrației. Am auzit investitori autohtoni care susțin că economia privată susține democrația în România, și mă închin în fața acestor adevăruri”.

Printre problemele care afectează buna funcționare a companiilor autohtone deputatul bistrițean a subliniat lipsa de predictibilitate din domeniul fiscalității demonstrată și de faptul că numai în primele trei ale anului 2018 au fost modificate sau completate prin 8 acte normative, 120 de articole din Codul fiscal, alte  4 acte normative, au  modificat/completat 17 articole din Codul de procedură fiscală, iar pe ansamblu  835 de acte normative au modificat cadrul legislativ de funcționare, dintre acestea  45%  afectând direct şi semnificativ întreprinderile din România.

Cere trimiterea acasă a Guvernului Dăncilă

Deputatul Simionca spune că cifrele statistice confirmă că instabilitatea afectează major IMM-urilor de : „în primele două luni ale anului 2018 numărul suspendărilor a crescut cu 66,52% , numărul dizolvărilor a crescut cu 74,21%, numărul radierilor a crescut cu 19,25%, iar numărul insolvenţelor a crescut cu 28,07%. După cum puteți observa, situația este dramatică, iar felul în care Guvernul României  tratează privatul, antreprenorul, este inacceptabil! Așa cum PSD ne-a obișnuit, guvernul trebuie să se schimbe o dată la 6 luni! IMM-urile din România așteaptă demisia doamnei Dăncilă, aceasta neavând niciun pretext să rămână în fruntea Executivului până în 20/20. Vă cer să faceți singurul gest predictibil, pe care chiar îl așteptăm de la domniile voastre, și anume să trimiteți acasă Guvernul Viorica Vasilica Dăncilă!”

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu