Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fostul președinte al CJ Liviu Rusu a scăpat basma curată din dosarul deschis cum 6 ani de DNA. 7 persoane, printre care Ioan Andreica au fost trimise în judecată în același dosar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Direcția Națională Anticorupție a anunțat joi, 10 martie trimiterea în judecată a 7 persoane, foști demnitari și oameni de afaceri în dosarul instrumentat în urmă cu 6 ani, în 2012, secretarului de stat de  atunci din Ministerul Dezvoltării, bistrițeanul Ioan Andreica.

Celălalt greu din același dosar DNA, Liviu Rusu, președinte pe atunci al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a scăpat de acuzații după ce procurorii au constat că” n-au suficiente probe care să dovedească cu certitudine infracțiunea de luare de mită și s-au văzut obligați să renunțe la acuzații”.

Mandatul de arest preventiv n-a fost validat în 2012 pe motiv de probe insuficiente

Ambii demnitari, atât Liviu Rusu cât și Ioan Andreica, ambii PDL au fost ridicați cu mandat al procurorilor DNA în martie 2012, reținuți și transportați la DNA București pentru declarații într-o anchetă de corupție legată de  derularea proiectului de sistare a funcționării gropilor de gunoi menajer din jud. Bistrița –Năsăud și de ecologizare a zonelor în care acestea au fost amplasate. Propunerea de arest preventiv făcută de procurorii DNA la acea vreme n-a fost validată de judecătorii Tribunalului București care au considerat că unele acuzații făcute de procurori n-au fost probate, sumele imputate n-au fost probate de actele impuse iar anchetatorii ar fi încurcat chiar și datele din dosar”, scrie în motivarea deciziei.

După ce au instrumentat 6 ani la dosar, procurorii DNA au anunțat în cele din urmă finalizarea cercetării cu trimiterea în judecată la Tribunalul Bistrița-Năsăud a fostului secretar de stat de la Dezvoltare, Ioan Andreica, pentru trafic de influență. Alături de Andreica au mai fost trimiși în judecată pentru fapte cares-ar fi petrecut în 2010-2011: Ioan Claudiu Sabău, pentru trafic de influență în formă continuată, Adrian Palade, un fost subordonat al bistrițeanului Andreica pentru complicitate la trafic de influență, Cristian Stamatoiu, administrator de firmă pentru cumpărare de influență în formă continuată, Mihai Mircea Cozariuc, reprezentantul firmei care avea contractul pentru închiderea gropilor de gunoi pentru cumpărare de influență și Lazăr Popescu, administratorul mai multor societăți comerciale pentru complicitate la trafic de influență.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu