Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Taxarea prin SMS a parcării la Bistrița inclusiv pentru 30 de minute e aproape la un click distanță.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

SMS pentru plata a jumătate de ora la parcările din municipiu va fi posibil în curând deși softul implementat de Piconet, firma cu care Primăria Bistrița din 1 octombrie a fost setat pentru plata a minimum o oră de parcare. Consilierul local Diana Morar (PNL), cea care a reușit la ultima ședință de Consiliu Local să obțină modificarea regulamentului parcărilor în așa fel încât să permită taxarea prin sms la o jumătate de oră a scris pe pagina sa de facebook de ce a insistat atât de mult pe acest subiect: ” Taxarea prin sms la jumătatea de ora…  va fi posibilă curând ca urmare a aprobării propunerii pe care am inițiat-o în ședința de Consiliu Local municipal de joi, cu ocazia dezbaterii modificării regulamentului parcărilor în municipiul Bistrița. 
În motivarea acestei propuneri am susținut faptul că în municipiul Bistrița se poate plăti, conform hotărârii parcare pentru o jumătate de ora ( 1 leu), o ora ( 2 lei), o zi (15 lei), plus abonamentele lunare sau anuale. Totodata hotărârea mai prevede și modalitățile prin care se poate achita tariful pentru parcări: SMS, tichete de parcare sau parcometre.
Totuși, tariful pentru jumătate de ora nu putea fi plătit prin modalitatea SMS ului, ci doar prin celelalte doua modalități, ceea ce crea o îngrădire a obligației utilizatorului de a achita taxa datorată pentru jumătate de ora. 
Aceasta și din cauza faptului ca pe raza municipiului exista prea puține puncte de difuzare a tichetelor de parcare situate in imediata apropiere a parcărilor taxabile, iar utilizatorii sunt nevoiți sa străbată și sa caute îndelung locurile de unde pot cumpăra tichete de parcare, între timp, putând fi sancționați contravențional de poliția locală pentru neplata parcării, astfel cum au avut neplăcuta experiența cetățenii cu care am purtat discuții pe acest subiect” scrie avocatul Diana Morar. Consilierul liberal făcuse aceeași propunere și la adoptarea regulamentului , în octombrie, însă executivul i-a replicat că softul nu poate fi modificat și pentru jumătatea de oră. De data aceasta insistențele au dat roade, iar consilierii au votat în unanimitate propunerea de a institui plata prin sms și pentru 30 de minute de staționare în parcările publice: ”Propunerea mea a fost votată în unanimitate de consilierii locali urmând a intra in vigoare după corelarea parametrilor tehnici care vor putea permite trimiterea SMS ului pentru o jumătate de ora de parcare la prețul de 0,18 euro+ TVA” a scris consilierul liberal.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu