Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Radu Moldovan, insinuări la adresa președintelui Iohannis în discursul care a precedat o defilare militară

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Consiliului Județean și al PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan a făcut un apel la unitate astăzi în avanpremiera mitingului aviatic de la Prundu Bârgăului dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918, însă discursul lui a fost presărat cu aluzii la președintele României, despre care a lăsat să se înțeleagă că încurajează dezbinarea.

Radu Moldovan, îmbrăcat în costum popular,  a vorbit pe scena pe care erau prezenți și oficiali militari ai statului român, printre care generalului de brigadă Virgil Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina și vicepremierul Viorel Ștefan  despre cei de la cel mai înalt nivel de conducere al României care ” nu au capacitatea să dea dovadă de unitate și respect”. Și evident că nu se referea la Guvernul României : ”trăim momente speciale care, din păcate, nu sunt tratate aşa cum ar trebui să fie tratate. La 1918, un singur suflet, un popor în acelaşi cuget şi simţiri, a ales să facă România Mare. Astăzi, din păcate, trăim într-o dezbinare cum nu cred a mai fost vreodată în această ţară. Şi dacă cei de la cel mai înalt nivel de conducere a României nu au capacitatea să dea dovadă de unitate şi de respect, de aici, de la Prundu Bârgăului ar trebui să le transmitem că noi trebuie să fim mai buni, să fim uniţi, că doar uniţi si  împreună, vom duce România acolo unde îi este locul.” a sunat mesajul de unitate al președintelui PSD Bistrița-Năsăud.

Radu Moldovan  l-a și menționat explicit pe președintele Iohannis căruia i-a transmis că ” România n-are nevoie de dezbinare” : Prin ceea ce am reuşit să facem astăzi, împreună cu dumneavoastră, pe Valea Bârgăului, sper să fie un semnal şi un exemplu pentru preşedintele României, că România nu are nevoie de dezbinare. România are nevoie de unitate, conducătorii României trebuie să-şi folosească timpul pentru a face bine poporului. Mi-aş dori foarte mult ca toţi să înţeleagă că românii simpli, oamenii de bine nu mai au nevoie de ceartă,  au nevoie de oameni care să îi conducă creştineşte şi în mod civilizat şi care să îşi folosească energiile ca să facă lucruri bune pentru România şi pentru români a mai spus a doua zi de Rusalii șeful PSD Bistrița-Năsăud.

Atacul la Iohannis devine un obicei

Radu Moldovan și-a făcut un obicei de  face remarci corozive la președintele Iohannis în discursurile rostite în ultima vreme în public. În urmă cu două săptămâni pe scena amplasată pe Pietonalul Bistriței, la manifestarea ”Alege oaia”,  în prezența ministrului Petru Daea, Radu Moldovan a făcut și atunci trimitere la Iohannis: ”Dacă tot suntem lângă Biserica Evanghelica mă rog la bunul Dumnezeu poate-i da minte si președintelui Iohannis si dacă tot nu face nimic pentru tăranul român și pentru tară, să nu mai blocheze legile bune date de dvs si Parlament si care ar face mult bine pentru țărani” a spus atunci șeful PSD Bistrița-Năsăud.

Miting aviatic și marș cu 250 de militari la Prundu Bârgăului 

Discursul de luni a președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan  a fost ținut înainte de defilarea gărzii de onoare care a avut loc în același timp cu zborul avioanelor  MIG-21 LANCER . Programul militar dedicat Centenarului Unirii a continuat cu marșul infanteriei și trecerea coloanei de militari și tehnică de luptă pe itinerarul Monumentul Eroilor – Primăria Prundu Bârgăului. Detașamentele au fost constituite din militari ai Brigăzii 81 Mecanizate „General Grigore Bălan”  și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne iar coloana de tehnică militară a avut în componenţă TAB-uri, , instalații de Aruncătoare Proiectile Reactive cal. 122 mm, complex antiaerian autopropulsat Ghepard 2×35 mm, mașini de luptă rachete antiaeriene. La acțiunea dedicată Centenarului pe Valea Bârgăului au luat parte 250 de militari.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Mă așteptam la o lecție de istorie despre Marea Unire nu la vorbe goale de politicieni. Pentru ce atâtea trupe si tehnica militara? Pentru ce atâtea cheltuieli fi banii armatei? Doar pentru a face pe placul unor politicieni și generali? Păcat de comportamentul politicienilor cate nu au inteles pentru ce a fost organizată manifestarea.

Lasă un comentariu