Cristina Iurișniți : 1 IUNIE- o zi a familiei și bucuriei de a fi împreună cu cei care îți sunt alături

Cristina Iurișniți : 1 IUNIE- o zi a familiei și bucuriei de a fi împreună cu cei care îți sunt alături

1 IUNIE- o zi a familiei și bucuriei de a fi împreună cu cei care îți sunt alături. Ziua internațională a copilului trebuie să fie o zi a bucuriei, a familiei și a timpului de calitate petrecut împreună!” transmite  deputatul Cristina Iurișniți președinta comisiei de egalitate de șanse din Camera Deputaților, care adaugă că bucuria cere totuși  un efort comun:

Dar bucuria cere efort comun atunci când: 1 din 2 copii din România nu este pe deplin fericit, 1 din 3 copii nu merge cu drag la școală. Ziua copilului ar trebui sărbătorită, în fiecare zi, de către toţi copiii, prin acces la educaţie, o nutriţie adecvată, zâmbete si joacă.

 Din păcate însă, în România, în anul 2018: 1 din 3 familii din mediul rural se află în pragul sărăciei şi 1 din 11 copii se culcă flămând noaptea, conform raportului ,,Bunăstarea copilului din mediul rural” lansat, miercuri 30 mai 2018, de către Fundaţia World Vision România. 3% dintre copiii României nu au niciodată destulă mâncare, iar 1 din 2 copii din România nu este pe deplin fericit.

Vă propun să „adoptăm” un copil de 1 iunie, un copil din jurul nostru, un copil care are nevoie de atenție de iubire si de o vorba bună. Să zâmbim mai mult pentru a trezi copilul din noi pentru a putea mai departe să vorbim aceeași limbă copiilor din viata noastră” este mesajul deputatului Cristina Iurișniți cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Categoria: SOCIAL

Scrie un comentariu

Email-ul nu va fi publicat, dar este obligatoriu pentru comentarii.
Campurile oblicatorii sunt marcate cu *