Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PNL nu a decis încă dacă va vota în Parlament propunerea lui Iohannis pentru șefia SIE:” N-am votat niciodată un PSD-ist” spune Orban

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Partidul Național Liberal va decide săptămâna viitoare în prima ședință de birou executiv ce hotărâre va lua în privința  votului din Parlament la nominalizarea făcută de președintele Klaus Iohannis. Întrebat astăzi într- conferință de presă la Bistrița cum va vota PNL-ul în cazul lui Gabriel Vlase (foto), vicele de la PSD, propus de Iohannis, Ludovic Orban a evitat un răspuns însă a explicat că președintele a avut motive foarte serioase atunci când a făcut o asemenea propunere:  ” vom hotărî săptămâna viitoare la reuniunea Biroului Politic ( cum vor vota parlamentarii PNL)  Eu nu votez (nota red, în Parlament) N-am votat un PSD-ist nici măcar în turul 2 în 2000, n-am căzut în capcana să-l votez pe Iliescu . Pentru că aceea a fost de fapt o strategie ca Iliescu sa aibă în turul 2 un candidat precum Vadim Tudor” a comentat Ludovic Orban.

Întrebat dacă are ceva împotriva cutumei ca președintele să numească la șefia unui serviciu de informații un reprezentant al puterii și la celălalt unul al opoziției Orban a spus că până la urmă ”cutuma nu e rea”. El a comentat și că nu-și poate ascunde ”o anumită satisfacție când văd că PSD-ul este incapabil să aibă o reacție la propunerea făcută de președinte”. Chiar în momentul nominalizării lui Vlase, Orban a declarat, preluat de Mediafax: ” îl cunosc pe Vlase, nu e chiar cel mai mare rău posibil din zona PSD ”.

PSD-ul se codește să-și voteze propriul om

PSD-ul a reacționat confuz la anunțul nominalizării făcute în urmă cu două zile de președintele Iohannis de a-l nominaliza pe deputatul Gabriel Vlase, vicepreședinte al PSD și al Camerei Deputaților pentru conducerea SIE, funcție neocupată de doi ani, de la demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu. În timp ce Liviu Dragnea a spus că președintele Iohannis că nu s-a consultat cu PSD-ul când a făcut nominalizarea, secretarul general al PSD, Marian Neacșu a apucat să anunțe public că PSD îl consideră pe Vlase o persoană foarte potrivită și că propunerea va fi votată marți în Parlament. Între timp surse din PSD au precizat pentru G 4 Media că se fac presiuni de la nivelul președintelui Liviu Dragnea pentru blocarea investirii lui Gabriel Vlase, pe motiv că PSD-ul n-a fost consultat.

Sursă foto: hotnews.ro

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu