Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ziariștii nu mai au acces la materialele de ședință din Consiliul Local Bistrița din cauza interpretării regulamentului european de protecție a datelor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Interpretarea ”made în Bistrița” a Regulamentului European de Protecția a Datelor i-a lăsat pe jurnaliștii bistrițeni și publicul fără informațiile în avans despre ședințele de Consiliu Local.  Se întâmplă în premieră înaintea reuniunii  Consiliului Local Bistrița din luna iunie, programată în data de 20. Pentru că nu știu ce au și ce nu au voie să publice din proiectele de hotărâri care vor fi dezbătute de consilierii locali, administrația Bistrița a hotărât să nu mai ofere nicio informație.

Pe site-ul Primăriei Bistrița în loc de proiectele de hotărâri și documentele pe care acestea se fundamentează se poate citi următorul anunț: ” Nu există materiale disponibile spre publicare …De regula materialele se publica cu câteva zile înainte de sedințele Consiliului local Bistrita. ” 

Contactat de reporterul Bistrița Express purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița Mihai Ruști spune că deocamdată nu vor fi publicate materialele de ședință: ” avem o dificultate, nu știm cum să facem pentru presă o variantă care să conțină datele din hotărâri, fără să încălcăm regulamentul european.  Sunt chestiuni pentru care toată lumea e cu ochii cât cepele și nu știm deocamdată cum să facem” spune purtătorul de cuvânt. Deși Primăria Bistrița a desemnat deja persoane responsabile cu protecția datelor personale, dintre care unii au făcut cursurile speciale și alții urmează să le facă, nici aceștia nu au oferit soluții. ”Noi n-o sa facem altceva decât să găsim cea mai bună soluție.  Ar fi bine să existe un ghid de bune practici : cum procedăm în situația ”x”..E o normă a Uniunii Europene, valabilă din 24 mai și atunci o luăm cu copy-paste și încercăm să o aplicăm. E o chestiune cu care ne confruntăm și la care încercăm să găsim cea mai bună soluție cu respectarea legislației” mai spune Ruști.

Și consilierii locali au avut parte de un tratament special din partea administrației. Fiecare a primit câte un CD cu datele de ședință și au semnat că sunt responsabili ce fac cu datele de acolo

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu