Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Federația Sindicatelor din Penitenciare lui Liviu Dragnea: ”în penitenciare sunt câteva zeci de condamnați pentru abuz în serviciu, nicidecum mii. Niciunul n-a deturnat banii copiilor defavorizați”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Federația Sindicatelor din Penitenciare i-a transmis lui Liviu Dragnea un mesaj usturător, după ce acesta ca reacție la condamnarea pe care a primit-o, le-a cerut scuze deținuților condamnați pentru abuz în serviciu, pe motiv că n-a modificat la timp legea. ” Liviu Dragnea ar trebui să-și ceară scuze de la victimele infracțiunilor și de la românii pe care i-a înșelat” transmit sindicaliștii într-un comunicat de presă semnat de liderul sindical al Federației Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu.

Acesta îl contrazice pe Liviu Dragnea care a menționat că ar fi vorba de mii de condamnați pentru abuz în serviciu, oferindu-i cifrele statistice ale Adminitrației Penitenciarelor: ”La 30 ianuarie 2018 se aflau exact 73 de condamnați pentru abuz în serviciu în penitenciare. Niciunul n-a deturnat banii copiilor defavorizați” comentează reprezentanții gardienilor din Penitenciare. Iar după recursul compensatoriu, o lege de grațiere mascată cum o numesc sindicaliștii, au mai rămas foarte puțini.
În penitenciare sunt în schimb mii de criminali (6156), tâlhari (4387), condamnați pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanți de droguri (1434) și condamnați pentru înșelăciune (997). Nu există niciun motiv ca cineva să le ceară scuze. Nici măcar un viitor coleg, actual demnitar al Statului Român” scriu reprezentanții Federației Penitenciarelor care adaugă și că 
după aplicare legii recursului comensatoriu unul din 5 astfel de infractori s-au întors în strada și comit noi infracțiuni.

”Liviu Dragnea singurul condamnat care a deturnat banii destinați copiilor orfani ”

Federația Penitenciarului continuă rechizitoriul la adresa șefului PSD: ”Ca o curiozitate statistică, domnul Liviu Dragnea este singurul condamnat pentru infracțiuni de abuz în serviciu, care a instigat la deturnarea banilor destinați pentru asistența socială. Banii destinați copiilor orfani sau plasați în grija statutului ori a persoanelor defavorizate, au fost astfel folosiți în interes de partid pentru plata unor sinecuriști”.
În acest context, îl informăm pe domnul Liviu Dragnea că Penitenciarul Giurgiu are un grad de ocupare de 87,21%, dar că ministrul Justiției a avut grijă să-l clasifice ca fiind în condiții improprii, deși este unul dintre cele 3 penitenciare construite după 1989. Va avea, deci,  spațiu suficient și va beneficia și de reducere de pedeapsă dacă va fi repartizat la acest penitenciar pe baza criteriului domiciliului”.

Stat paralel=agenturili străine=elemente reacționare

Sindicaliștii din Penitenciare îî recomanda șefului PSD cui să-și ceară iertare:”Așadar, dacă simte nevoia să ceară cuiva iertare, îi recomandăm domnului Liviu Dragnea să se aibă în vedere milioanele de români pe care i-a mințit, zecile de mii de victime ale infracțiunilor care n-au primit nicio despăgubire și miile de angajați din penitenciare care, deși lucrează în condiții improprii, încă mai au de recuperat o datorie de peste 1 milion de ore suplimentare neplătite. Ar fi un început.
Din păcate, însă, n-o va face. A inventat “statul paralel” așa cum înaintași ai domniei sale au inventat “agenturili străine”, ori – mai târziu, după Revoluție – “elementele reacționare”  încheie comunicatul de presă Federația Sindicatelor din Penitenciare.

După condamnarea sa de joi la trei ani și șase luni de închisoare cu executare de către completul de trei judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție Liviu Dragnea a ieșit la capătul unei sedinte de câteva ore cu conducerea PSD să declare nu doar că nu demisionează din funcțiile sale, ”dar că este dispus să lupte până la capăt” pentru înfrângerea ” statului paralel”: Şi va fi zdrobit. Miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi pe la DNA şi prin tribunale pe acelasi articol sovietic le cer iertare că s-a lungit atât de mult modificarea Codului penal. Poate nu o să mă ierte. Maniera de a avea o abordare procedural corectă s-a dovedit una greşită, pentru că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea procedurii normale, dezbateri, adoptare si promulgare”, a mai spus Liviu Dragnea într-o declarație fără precedent pentru cineva în situația sa.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu