Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un consilier local propune o campanie publică ” Stop Aurolac” plus soluția legislativă locală

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consilierul local Diana Morar a anunțat că va propune adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local menită să umple vidul legislativ care nu le permite  polițiștilor locali să intervină atunci când sunt solicitați în cazul unor persoane care se droghează în public cu aurolac. Diana Morar crede că o hotărâre de interzicere a consumului, respectiv de declararea acestei activități drept ilegale în Bistrița, împreună cu un program bine direcționat ar putea duce chiar la eradicarea fenomenului pe străzile orașului: ” STOP AUROLAC! 26 Iunie este ziua internațională împotriva traficului și consumului ilicit de droguri. Ce poate fi mai trist și lipsit de speranța pentru omenire decât ingenuncherea semenilor care au acceptat sa își lege viețile de substanțele ce ii ucid in fiecare zi?Normalitatea e banală, dar totodată normalitatea începe sa devină un lux. La fel și în cazul “aurolacilor”. Chiar dacă aurolacul nu este asimilat în categoria substanțelor interzise de lege, efectele consumului sunt similare celor consumului de stupefiante sau substanțe psihotrope sau psihoactive. Mărturiile consumatorilor spun ca aurolacul produce o senzație de amorțire, de anestezie ducând până la pierderea cunoștinței . “Tine loc de foame, de sete și de cald”, spunea un consumator.” scrie consilierul local, avocat de profesie. Iar cazurile celor care prizează ziua în amiaza mare devenind amenințători și punându-i în pericol pe trecători par să fi crescut semnificativ în oraș, cel puțin dacă ținem cont de numeroasele sesizări la poliția locală: ”In ultima perioada și pe străzile din municipiul Bistrita s-a întețit numărul de persoane care prizează aurolac, indiferent de momentul zilei, de locație. Ii intalnim chiar și ziua în amiaza mare cu predilecție in zona centrală, pe pietonal, la terasele restaurantelor, precum și in zonele comerciale și parcări. Sunt prezenți pana și in Parcul Municipal in jurul mămicilor cu copilași sau a altor persoane dornice de relaxare. Pe lângă atitudinea ce contravine moravurilor publice, aceștia ajung in dese cazuri sa se dedea la acte antisociale precum agresiuni, adresarea de cuvinte obscene cetățenilor, cerșetorie sau chiar comiterea de distrugeri, furturi sau tâlharii. Sunt deja numeroase cazurile înregistrate in municipiul Bistrita care vizează activitatea acestora. Exista multe persoane care sunt zilnic victime intr-un fel sau altul al acestui tip de comportament deviant public. Am fost sesizată de către foarte multi cetățeni care mi-au semnalat ceea ce se întâmpla in municipiu, faptul ca prezenta aurolacilor prizând pe străzile orașului constituie un comportament nociv pentru noi toți, in special pentru copiii noștri” scrie  avocatul Diana Morar.

Așa a realizat consilierul local că nu există cadru legal pentru ca politia locala sa poată sa intervină, prizarea de aurolac nefiind considerată o activitate ilegală:”Personal am adresat in repetate rânduri apeluri către conducerea Primăriei și politiei locale pentru a interveni in stoparea acestui fenomen care ia amploare in orașul nostru.
Am purtat discuții și cu organele politiei municipale pentru a acorda sprijin in identificarea acestor cazuri in vederea stopării lor. Întrucât cadrul legislativ actual nu reglează consumul de aurolac ca fiind o activitate ilegală, este aproape imposibil a se lua măsuri eficiente cu privire la acest fenomen” In acest sens, in vederea eradicării i-a venit ideea să inițieze un proiect de hotărâre  cu întindere pe raza municipiului Bistrița care să le dea polițiștilor cadrul legal dar și o campanie în toată regula: ”in calitate de consilier local, voi iniția un proiect care sa definească din punct de vedere contravențional consumul public de astfel de substanțe in municipiul Bistrita, împreuna cu o campanie publica de stopare a acestui fenomen.” a promis Diana Morar.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. intrebati-o pe doamna consilier Morar cum crede ca au ajuns asa acesti oameni? de bine ce le era? sau din cauza lipsei hranei si a unei familii? ce va rezolva cu niste contraventii pe care, oricum, acei oameni nu le vor putea plati? va rezolva oare situatia? ii va ajuta cu ceva? e f usor sa pui contraventii dar e f greu sa gasesti o solutie pe termen lung. hai sa punem contraventii pt fiecare nerespectare a dorintelor cetatenilor de catre cei din consiliul local, hai sa punem contraventie pentru fiecare lipsire de strazi decente, transport decent, lipsa asigurarii apei si a canalizarii in oras si satele vecine! de ce nu propune dna consilier contraventii pt colegii dumneaei care se plimba prin tari straine pe bannul contribuabilului si alte si alte magarii. dna consilier local ar fi fost mai inteleapta daca ar fi solicitat sprijinul si ar fi venit in intampinarea unor ONG/centre specializate pt ca acesti oameni sa beneficieze, in primul rand de hrana, consiliere, sa nu mai fie marginalizati ci sa se incerce o integrare a lor in societate, sa li se ofere un loc de cazare, unserviciu, sa se simta utili si importanti pt societate si probabil atunci isi vor schimba comportamentul, vor fi scosi de pe strada si nu vor mai fi o amenintare. acei oameni nu se drogheaza de placere ci pt ca nu au cine sa le intinda o mana, sa le arate o alta fata a vietii, sa ii intoarca de la viciul lor. o contraventie, oricat de mica/mare ar fi, sub nicio forma nu va avea acest impact ci dimpotriva le va spori agresivitatea

Lasă un comentariu