Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ordin de la ministrul finanțelor pentru șeful ANAF direct de la Bistrița: până luni la ora 9,00 simplificați formularul restituirii taxei auto

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Restituirea taxei auto ar putea fi solicitată pe ultima sută de metri în baza unui formular simplificat după depunerea căruia solicitantul să afle imediat cât trebuie să primească înapoi, inclusiv dobânzile pe care i le datorează statul. Ministrul finanțelor, Orlando Teodorovici i-a cerut astăzi de la Bistrița președintelui  ANAF, Ionuț Mișa să emită ordinul de simplificare a documentelor și i-a dat chiar și un dead-line: până luni la ora 9 dimineața. Teodorovici a explicat ziariștilor că angajațiifiscului de la Bistrița sunt cei care s-au plâns de birocrația mare din jurul acestei solicitări și i-au cerut să simplifice procedurile: ” Am văzut la colegii mei de la Bistrița așa un dosar de voluminos (nota red ministrul a arătat un dosar plin de documente) privind cererea de rambursare pentru taxa auto. Dacă eu am dat un ordin cu formatul respectiv și am spus că modelul de cerere este: nume, CNP-ul persoanei respective, mașina și seria,  atunci pe baza acelei cereri omul vine la ghișeu -și-l rog pe președintele Mișa să mă urmărească -pentru că luni de la ora 9,00 vreau să văd pe masa mea ordinul care să arate cum se schimbă lucrurile.

Adică: vine omul cu cererea, colegul de la fisc introduce CNP-ul, vede ce a cumpărat omul în anul cutare, ce sumă a plătit pentru cutare mașină. Are acolo o formulă cu  calculul și dobânzile de atunci, printează și îi pune omului în față formularul, acesta vede dacă datele sunt corecte, vede suma pe care o are de primit, semnează și apoi se duce la Trezorerie și-și ia banii. Nu zeci de documente, că omului  când a făcut plata la stat nu i-a făcut nimeni o verificare prealabilă, el a plătit pe loc taxa.”

Întrebat de reporterul Bistrița Express începând din ce dată estimează că solicitanții vor putea beneficia de noua procedură simplificată, ministrul Finanțelor a răspuns: ” de marți”. Măsura se va aplica doar celor care vor depune din momentul intrării în vigoare a noului ordin, actele celor care au depus până acum și nu au primit banii rămânând valabile așa cum sunt depuse.

Radu Modovan, președintele CJ Bistrița-Năsăud a ținut și el să precizeze că atât inițiativa cât și noul formular care urmează să fie depus sunt inițiativa angajaților fiscului de la Bistrița. Conform reglementărilor în vigoare doar până în luna august anul acestaeste posibilă depunerea cererilor pentru restituirea taxei de poluare, respectiv a timbrului de mediu.

Share.

About Author

Lasă un comentariu