Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Compania Leoni face anchetă într-un caz de bullying din fabrica de la Bistrița degenerat în agresiune fizică.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un scandal de agresare fizică petrecut zilele trecute în Leoni Bistrița a ajuns pe rețelele de socializare săptămâna trecută după ce fiul unei angajate a postat pe facebook fotografii cu mama sa cu urme de vânătăi pe gât. Bărbatul a relatat în 6 iulie într-o postare,  pe care a șters-o ulterior, că mama sa ar fi fost agresată de o colegă superioară ierarhic chiar în timpul programului și cerea sprijin pentru a i se face mamei sale dreptate. Tânărul povestea și că mama sa ar fi fost hărțuită de mai mult timp de colega în cauză, un trainer, care s-ar purta abuziv și cu restul angajaților din subordine

Leoni Bistrița a reacționat după o săptămână la postarea de pe rețelele de socializare și a anunțat tot pe facebook, pe pagina sa oficială că marți, 17 iulie va avea loc audierea disciplinară în cadrul unei proceduri interne deschisă de companie pentru a investiga incidentul. ”În seara zilei de 5 iulie 2018, a avut loc o altercație între două angajate ale companiei LEONI Bistrița. Ambele persoane implicate în altercație au dat declarații oficiale în aceeași seară. Vineri, 6 iulie, departamentul de HR a fost informat de evenimentul petrecut și, împreună cu Responsabilul departamentului Securitate, i-au solicitat Șefului de Segment să înceapă demersurile procedurii disciplinare. Luni, 9 iulie, superiorul direct al celor două angajate a dat o declarație scrisă cu privire la incident, iar marți, 10 iulie, s-a demarat procedura de cercetare disciplinară a celor două angajate.
În data de 17 iulie va avea loc întâlnirea disciplinară cu fiecare persoană implicată în incident. Până la această dată, tuturor persoanele martore la eveniment li se vor fi luat declarații oficiale” susține Leoni în comunicatul oficial. Reprezentanții companiei susțin că nu pot da mai multe detalii despre incidentul aflat în procedurile interne de investigare însă asigură opinia publică de seriozitate în investigarea cazului: ”Ne exprimăm în mod public regretul că un astfel de incident s-a petrecut în cadrul fabricii LEONI Bistrița și asigurăm opinia publică de faptul că vom aplica sancțiunile corecte care se impun în conformitate cu Regulamentul Intern și Codul muncii”. 

Comentariile făcute pe rețelele de socializare legate de comunicat și de întregul caz a unor foști și actuali angajați lasă să se înțeleagă că hărțuirea, jignirile din partea angajaților superior ierarhic  și chiar ceea ce literatura de specialitate denumește drept comportament de tip bullying nu sunt deloc străine de cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud .

Nu e singura fabrică Leoni în care probleme și agresiuni între angajați  ajung dincolo de zidurile instituției. În iunie anul acesta la Bumbești Jiu într-o fabrică Leoni a fost solicitată intervenția poliției după o altercație între doi angajați, relatează presa locală, iar incidentul a ajuns să fie cercetat de Poliție.

Foto: Arhiva

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu