Bistrița concurează cu alte trei orașe pentru titlul de capitală a Tineretului 2019-2020.

Bistrița concurează cu alte trei orașe pentru titlul de capitală a Tineretului 2019-2020.

Municipalitatea ar vrea să facă din Bistrița capitala Tineretului din România pentru 2019-2020 și spera să obțină  titlul în condițiile în care, cel puțin pe hârtie programele pentru tineri au trecut de selecția de dosare programată în 16 iulie. Astăzi organizatorii, printre care Consiliul Tineretului din România  au anunțat că Bistrița a intrat în finala pentru desemnarea titlului de capitală a Tineretului  alături de Iași, Brașov și Roman și până în octombrie trebuie să prezinte un program-concept extins care intra în jurizare. Interesant este că din juriu fac parte pe lângă reprezentanții Consiliului Tineretului, alături de diferite ONG-uri și reprezentanți ai organizațiilor de tineret ale partidelor parlamentare.

Programul Capitala Tineretului în România, creat pe modelul Capitala europeană a Tineretului a fost introdus în România în 2016, iar Timișoara a fost primul oraș desemnat drept capitală a Tineretului în țara noastră, urmat de Bacău în 2017-2018.

Tot din 2017, comunică organizatorii pe site-ul www.capitala tineretului.ro, evenimentul este sub patronajul președintelui Klaus Iohannis.

 

Categoria: DIN ORAS

Comentarii

  1. Balan Marius -ecologist PV
    Balan Marius -ecologist PV 18 iulie, 2018, 18:16

    Mai degraba ar merge capitala BATRANETULUI disciplinat si conscvent. Atata timp cat orasul este inrosit la maxim nu cred ca putem sa ne numim oras tanar. Dupa apucaturi nici vorba.

    Raspunde

Scrie un comentariu

Email-ul nu va fi publicat, dar este obligatoriu pentru comentarii.
Campurile oblicatorii sunt marcate cu *