Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Nici a doua oară n-a fost cu noroc: Centrul Intermodal blocat în Consiliul Local. Ce se va întâmpla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Administrația Bistriței n-a reușit nici ieri să-și treacă prin Consiliul Local o hotărâre dedicată Centrului Intermodal din strada Gării, un proiect considerat de primarul Ovidiu Crețu de importanță majoră. Executivul avea nevoie de 14 voturi pentru proiectul de declarare publică a unor terenuri aparținând CFR, necesare Centrului Intermodal de Transport, dar n-a obținut decât 12 voturi, de la PSD-ALDE și UDMR. același lucru s-a întâmplat și în urmă cu două săptămâni când proiectul n-a întrunit numărul de minim 14 voturi favorabile la o ședința extraordinară de Consiliu Local, convocată inclusiv pentru trecerea acestei hotărâri.

Asteaptă o jumătate de an  o nouă șansă

În aceste condiții administrația Bistriței,care avea mare nevoie să exproprieze terenurile pentru a demara și depune proiectul Centrului Intermodal la ADR Nord-Vest pentru o cerere de finanțare prin Programul Operațional Regional, se vede blocată cu cel puțin 6 luni. O jumătate de an trebuie să aștepte pentru a putea repune în discuția Consiliului Local proiectul respins de două ori succesiv. În aceste condiții nu e clar dacă se mai încadrează în termenul necesar pentru depunerea proiectului

Ce s-a întâmplat la ședința de CL

Practic primarul Bistriței avea nevoie pentru a-si trece inițiativa ca toți consilierii PSD, cei de la ALDE și consilierul UDMR care votează întotdeauna cu coaliția la putere, să fie prezenți în sală pentru a avea cele 14 voturi necesare. Cum lipseau la apel doi consilieri din coaliție ar fi avut nevoie de voturi fie de la PNL, partid al cărui consilieri s-au pronunțat demult împotriva proiectului despre care spun că nu numai că nu rezolvă problemele de trafic si poluare din zonă, ci le amplifică și crează disconfort locuitorilor sau la cei doi consilieri PER. Însă ecologiștii, care votaseră cu câteva minute înainte proiectul inițiat de viceprimarul PSD Cristian Nicolae, referitor la terenul pentru locuințele tinerilor din zona Liceului Agricol, care avea nevoie tot de 14 voturi, plecaseră între timp din sală.

Proiectul căzut la vot reglementa declararea de utilitate publică a două terenuri de 1380 de metri pătrați aflate la interectia strazilor Gării cu Rodnei, apartinand CFR și CFR Marfă și pentru care municipalitatea ar fi platit 292000 de lei, cat a indicat un raport de expertiză.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu