Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un consilier local ar putea fi adus la vot prin ”mijloace informatice”. Primarul Crețu forțează a 3-a oară votul pentru Centrul Intermodal după două eșecuri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Municipalitatea nu vrea să renunțe cu ușurință la un proiect pentru care cere finanțare europeană și după ce a fost respins de două ori succesiv de Consiliul Local Bistrița în luna iulie îl vrea și în august pe masa consilierilor, chiar dacă regulamentul cere 6 luni de pauză. Este vorba de o prima etapă a proiectului Centrului Intermodal din strada Gării, un soi de autogară suspendată cu pasarelă de trecere către strada Tărpiului care presupune transferul în proprietate publică a două terenuri aparținând CFR Marfă și CFR Infrastructură.

Practic pentru acest proiect primarul Crețu a convocat o ședință extraordinară la începutul lunii iulie, însă opoziția s-a abținut iar consilierii puterii, dintre care câțiva absentau, n-au fost suficienți pentru a asigura două treimi din voturi. Scenariul s-a repetat la ședința ordinară din 19 iulie, când proiectul a fost votat de  12 consilieri și nu de 14, cât era nevoie pentru a putea fi adoptat.

Pe ce contează primarul după 2 eșecuri

Confruntat cu riscul de a nu putea depune la timp proiectul, primarul a convocat în 2 august o ședință extraordinară, justificată tocmai de nevoia de a depune proiecte de finanțare de termen, iar proiectul cu Centrul Intermodal, apare din nou, cu mici ajustări pe ordinea de zi.

Primarul Ovidiu Crețu a susținut într-o emisiune la AS-TV că de data aceasta contează pe succesul votului chiar dacă este perioadă de concedii, avansând chiar ideea ca unul dintre consilierii PSD, care va lipsi din țară la ora și în ziua votului să poată vota de la distanță: ”din păcate, s-ar putea sa vină sau s-ar putea să-l aducem prin sisteme informatice” și-a anunțat  primarul intențiile luni într-o emisiune la AS-TV.

Primarul nu a explicat însă și cum va reuși să treacă peste prevederea din regulament care-i impune sa astepte 6 luni pentru a redepune un proiect căzut la vot de două ori.

Articolul 67 din Regulamentul de funcționare a Consiliului local Bistrița este cel care precizează însă că un proiect respins de două ori nu mai poate fi introdus pe ordinea de zi decat după 6 luni. Excepție ar putea face situația în care respingerea nu e bine motivată: ”La a doua respingere a proiectului de hotărâre, consiliul local va formula un răspuns în scris petentului menţionând foarte clar motivele care au dus la respingerea acestuia. Dacă motivele invocate sunt bine fundamentate din punctul de vedere al legalităţii, oportunităţii, necesităţii, eficienţei şi eficacităţii, proiectul de hotărâre nu mai poate fi introdus pe ordinea de zi decât după o perioadă de 6 luni”.

Dacă va reuși să-și treacă proiectul a treia oară primarul speră să-l depună pentru finanțare pe POR : ” cred că până la sfârșitului anului vom avea semnarea proiectului de finanțare”

Share.

About Author

Lasă un comentariu