Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Protestatarul cu piciorul găurit de o grenadă a jandarmeriei este bistrițean. Imaginea rănii sale, devenită virală a stârnit multă emoție

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O imagine cu  un bărbat cu gamba aproape găurită după o intervenție a jandarmeriei de aseară, care zăcea  alături de o fată leșinată, a fost una dintre imaginile de la protestele din piața Victoriei care s-a viralizat rapid. Rănitul,  Octavian Ureche, un specialist în design media și efecte speciale vizuale, originar din Bistrița este și cel care a postat fotografia pe pagina de socializare, și ulterior a revenit cu mai multe fotografii de la spital și din cursul procedurilor medicale.

Octavian Ureche se afla în Piața Victoriei în momentul în care a explodat, potrivit mărturiilor sale, o grenadă cu șrapel de cauciuc în apropierea sa. ”Opera de arta a jandarmeriei române, care a folosit grenade cu șrapnel de cauciuc for fuck sakes. Nu glumesc. Ăla e piciorul meu, iar fata de lângă mine a fost bătută până a leșinat. Dacă nici acum nu se curăță țara asta de nenorociții ăștia, eu mi-am făcut bagajele si m-am cărat definitiv. Oricum, am primit un “tatuaj” pe viata. Mulțumesc din suflet miliției romane” a fost reacția imediată a acestuia.

Fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu confirmă pe pagina sa de socializare, unde a distribuit fotografia că a surprins momentul în zona punctului de prim ajutor: ”Oameni care nu ar fi ridicat niciodată mâna împotriva nimănui și care protestau pașnic, au fost atacați cu gaze lacrimogene. Femeia din fotografie, un domn în vârstă și alți doi oameni și-au pierdut cunoștință și au fost aduși pe targă în primele 20 de minute, doar lângă punctul de pe Kiseleff unde se întâmpla să fiu eu” scrie revoltat fostul ministru al sănătății.

Octavian Ureche a adăugat ulterior: ”Scuze, rectific. Grenada cu shrapnel de cauciuc. Si stiu ce vob. A explodat lânga mine la vro 2-3 metri în timp ce dădeam oamenilor care luaseră gaze lacrimogene în față cu apa/maalox. Eram la Antipa în fața, la vro 50 m de jandarmi. Mă retrasesem rapid când au început să înainteze. Nu eram pus pe scandal. Impărțisem vro 200 de măști anti gaz prin mulțime înainte de asta. Chestia aia a explodat, și câteva persoane în jurul meu au căzut la pămant. … M-am uitat in jos si am vazut piciorul fumegând cu o gaura de sânge în pantaloni. M-am ridicat rapid si am luat-o pe langa Antipa , si când am considerat că sunt la safe distance, am ridicat pantalonii, m-am blocat putin, am dat jos repede tricou de pe mine, am făcut garou în jurul găurii si am țopăit ca un cangur turbat spre echipajele Smurd. Si guess what, în ambulante toata lumea purta masti de gaze.Cam pana unde au dat?”

Ureche le-a confirmat prietenilor de pe reteaua de socializare că va da în judecată jandarmeria:”People, o sa-i dau in judecata, stati linistiti. Nu scapa pt asta. Acum ma transporta la chirurgie plastica. Oslu nu e fracturat, un nerv al piciorului e “la vedere” dar e intact, iar impactul nu a trecut de muschi. A rupt epiderma, carnea si tesutul adipos. Deci fingers crossed sa fie bine. O sa ia ceva pana ma urc iar pe bicicleta ” a mai comentat acesta.

Octavian Ureche este absolvent al Liceului de Arte Plastice Corneliu Baba din Bistrița, a Universității de Arte din Bucuresti, cu master în Digital Media. Este considerat drept unul dintre cei mai talentați specialisti în post producție cinematografică și efecte speciale generate pe computer.

Surse foto: pagina de facebook Octavian Ureche

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu