Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liderul PMP la Bistrița: În orice stat civilizat șeful jandarmeriei începe prin a-și prezenta scuze. Cred că există o mare criză la Guvern legată de subiect

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară a declarat astăzi la Bistrița că reacția șefilor jandarmeriei dar și a Guvernului legată de modul în care s-a intervenit împotriva protestatarilor, arată că există o mare criză legată de acest subiect . Tomac spune că în ultima sa conferință de presă seful Jandarmeriei( care si-a pierdut funcția în această dimineață, după ce nu i s-a putut prelungi pentru a 3-a oară delegarea) nu a făcut altceva decât să se victimizeze în condițiile în care instituția pe care o conducea ”a comis un abuz grav” ignorând care era principala sa datorie :
”În primul rând, a organizat o conferinţă de presă inutilă. De la şeful Jandarmeriei Române, aşteptam să ne prezinte în primul rând scuze publice faţă de cetăţenii agresaţi. În orice stat civilizat, şeful unei asemenea structuri militare, care serveşte comunitatea, când instituţia produce un asemenea derapaj, începe prin a-şi exprima regretele faţă de cetăţeni. Am văzut un şef de instituţie debusolat, tocmai de aceea cred că există o mare criză în cadrul Guvernului cu privire la acest subiect”, a spus presedintele PMP, Eugen Tomac.

De ce crede liderul PMP ca a fost preluat cazul de Parchetul General

Liderul PMP vorbește și despre încercarea lui Cucoș de a politiza subiectul, dar și despre convingerea sa că, pe măsură ce ancheta va înainte, se vor afla lucruri cutremurătoare: ”A avut o tentativă nereuşită de a încerca să politizeze acest subiect, încercând să se victimizeze că, vezi Doamne, citez: “am absolvit un examen, aştept avizul CSAT… Nu era cazul şi nici momentul în care să se victimizeze şeful Jandarmeriei Române, în condiţiile în care instituţia pe care o conduce a comis un abuz extrem de grav şi sunt convins că, pe măsură ce ancheta va înainta, vom afla lucruri cutremurătoare din cadrul acestei instituţii. Faptul că nu există nici până acum un raport a ceea ce s-a întâmplat demonstrează că atât Jandarmeria cât și Ministrul de Interne caută o soluție miraculoasă prin care să iasă din această criză în care singuri au intrat iar abordarea ministrului a fost una greu e înțeles, pentru  ca nu poti să vii ca ministru de interne să spui că a fost perfect normal și că totul a fost supravegheat de un procuror militar, iar afirmația a fost respinsă în câteva secunde de Parchetul Militar. Ori în secunda următoare când ministrul de interne a constatat că a fost dezinformat, demitea toată conducerea care a dezinformat-o, dar faptul că a luat o pauză lungă de reflecție arată că a fost o lungă complicitate acolo și n-as vrea sa ma bag în speculatii, dar Parchetul General a preluat acest caz. Și tind să cred că l-a preluat pentru a-i putea audia și pe alți oficiali care nu au rang militar “, a mai spus Tomac.

Cu ochii pe PSD

Deputatul PMP are bănuieli că la originea întregului episod de vineri s-ar afla de fapt partidul de guvernământ despre care crede că a trimis instigatori în piață pentru a compromitea acțiunea Diasporei: ”Convingerea mea este că, din umbră, din sfera PSD-ului au trimis oameni din piață pentru a compromite acțiunea oamenilor din Diaspora. pentru incercarea de a discredita o întreagă categorie de oameni, s-a recurs la aceasta acțiune. Cui servește decât unui singur actor politic, care este PSD ul?. De ce PSD-ul a decis să trimită primul ministru exact in aceasta perioadă e de la sine inteles, faptul ca pentru  prima data de la Revoluție, și într-un moment incredibil au fost agresati jurnalisti- si am vazut scene pe care nici în zonele de conflict militar nu le poti gândi, cand oameni cu legitimatia în mână s-au prezentat jandarmieriei și unii au fost jigniți, alții bruscați ..lucruri incredibile de care nu mi-am imaginat ca le pot vedea Am văzut imagini, am văzut cum au fost agresați cetățeni nevinovați pe străzile lăturalnice. faptul că până acum nici Jandarmeria, nici Ministrul de interne nu a venit raport complet, arată cât de mare este prăpastia legată de acest eveniment”

Share.

About Author

Lasă un comentariu