Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Atenție șoferi: politia BN face controale cu RAR-ul și retrage certificatele de înmatriculare mașinilor cu defecțiuni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce Registrul Auto Român a atras atenția zilele trecute că o mare parte din mașinile care circulă pe drumurile românești au probleme tehnice, polițiștii au intensificat controalele tematice cu cei de la RAR.

Ieri o acțiune de prevenire a accidentelor desfășurată între Telciu și Coșbuc, pe DN 17 C i-a lăsat provizoriu fără certificate de înmatriculare pe 7 conducători auto. Potrivit polițiștilor, mașinile acestora n-au trecut testele făcute de inspectorii RAR. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției BN, Crina Sârb, retragerea certificatelor de înmatriculare s-a făcut fie din pricina anvelopelor excesiv de uzate, a depășirii nivelului de noxe a mașinilor peste limita legală, sau pentru instalații de iluminat neconforme. Pe lângă retragerea certificatelor de înmatriculare șoferii s-au ales și cu amenzi. În total după acțiunea din 20 august între Coșbuc și Telciu au fost fost aplicate 24 de amenzi în valoare totală de 5075 de lei pentru ”nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind regimul rutier”.

Cum se recuperează certificatele de înmatriculare? Cu un drum la RAR

Șoferii care s-au trezit cu certificatele suspendate au primit drept de circulație provizoriu și trebuie să-și remedieze defectiunile tehnice pentru care au fost sancționati, după care trebuie să obțină o dovadă de la RAR că sunt conformi și cu documentele obținute se adresează poliției pentru a-și recupera certificatul explică Crina Sârb.

Cei care sunt prinși în trafic că circulă cu mașini fără ITP(inspecția tehnică Periodică) sau cu certificatul ITP expirat au parte de alte surprize: mașina este blocată în locul în care soferul este prins iar autoturismul mai poate fi transportat doar cu platforma, atrage atenția purtătorul de cuvânt al IJP. Și aceasta pentru că din 20 mai 2018 a intrat în vigoare o reglementare legislativă care prevede măsuri de acest gen pentru cei care circulă cu mașini fără verificare tehnică periodică.

Semnale de alarmă de la RAR

 

Potrivit oficialilor RAR menționați de Realitatea TV un număr mare de mașini circulă pe șoselele din România cu diferite defecțiuni.  În primele șase luni ale lui 2018, din 33.726. de vehicule, la nivelul întregii ţări, aproape jumătate au fost depistate ca fiind neconforme erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu