Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doar patru absolvenți din BN au reușit să ia Bac-ul de toamnă după contestații. Vezi câți absolvenți din promoția anului au rămas fără diploma de Bacalaureat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rezultatele dramatice de la Bacalaureatul de toamnă din Bistrița-Năsăud nu s-au ajustat semnificativ după afișarea rezultatelor post-contestații. Miercuri seara încă patru candidați au aflat că au obținut medie de trecere, adică peste 6, iar numărul celor care pot răsufla ușurați după publicarea rezultatelor a urcat la 104 de la 100. Cea mai mare urcare de punctaj la contestații a aparținut unei absolvente de la Liceul Pedagogic care a obținut cu 1,4 puncte mai mult la Psihologie și a luat în acest fel examenul pe care -l ratase înainte de corectarea contestațiilor.

Și după rezultatele finale afișate miercuri seara județul Bistrița-Năsăud rămâne cu una dintre cele mai scăzute rate de promovare din țară la Bacalaureatul de toamnă, de 17, 1 % față de 16,5 %.

Anul acesta un sfert dintre absolvenți termină liceul fără diplomă de Bacalaureat

În jur de 30 % dintre absolvenții claselor a XII-a de anul acesta nu a reușit să obțină diploma de Bacalaureat, una extrem de importantă pentru aproape orice parcurs profesional și fără de care nu se pot urma școli postliceale/universitare, iar angajarea devine problematică. Dintr-un număr 2116 de absolvenți înscriși la examenul de Bacalaureat- sesiunea de vară au reușit la prima sesiune 1386, iar în toamnă alți 104. Dintre aceștia în jur 40 provin din promoțiile anterioare. Un calcul sumar arată că 626 , adică în jur 30% au rămas fără diplomă de Bacalaureat după sesiunile de vară-toamnă 2018. Iar șansele de a trece peste acest prag la sesiunea din 2019 sunt, așa cum o arată cifrele, extrem de scăzute.

Share.

About Author

Lasă un comentariu