Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce s-ar putea face cu o clădire de școală perfect funcțională dar abandonată?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pe clădirea școlii gimnaziale din Slătinița flutură un steag al Uniunii Europene, însă imobilul nu mai servește niciunei activități, după ce în urmă cu mai mulți ani elevii au fost mutați la Școlile din Bistrița, unde fac naveta cu autobuze puse la dispoziție de municipalitate. Ce se întâmplă cu clădirea de interes public lăsate neutilizată înă de câțiva ani buni, se întreabă deputatul Cristina Iurișniți într-o postare pe blogul personal făcută după ce a vizitat școala primară din cel vitregit cartier al Bistriței: ”Pe lângă clădirea școlii primare pe care am vizitat-o înainte de începerea școlii, se află clădirea școlii gimnaziale, care e părăsită, nu sunt activități, elevii de gimnaziu preferând să facă naveta în oraș.
Ce se întâmplă cu această clădire de interes public, aflată în proprietatea Primăriei Bistrița? Dacă nu i se dă nicio destinație, ea va intra cu siguranță într-un proces de degradare din lipsa de preocupare a autorităților!” se întreabă deputatul USR.

Cristina Iurișniți avansează și o soluții: ” poate fi înființarea unui centru de primire a victimelor violenței, sau a unei școli profesionale, sau a unui centru after school pentru cei aproximativ 40 de copii din Slătinița, care au rămas în vechea școală! Soluții se pot găsi dacă există interes și preocupare!
Până atunci, fâlfâie steagul european într-o școală primară fără apă curenta și canalizare in 2018, având alături o clădire părăsită, unde nu se mai întâmplă nimic!”

Deputatul USR care și-a propus sa atragă atenția asupra problemelor structurale ale scolilor din zonele  marginalizate din municipiu și județ a atras atenția și în urmă cu câteva zile asupra problemelor din Slătinița, localitate componentă a municipiului fără acces la  rețeaua de apă și de canalizare, la nici 10 km de municipiul “european” comentează și răspunsul primarului Bistriței la o solicitare făcută de reprezentantul sătesc din localitate care se plângea de lipsa grupurilor sanitare civilizate la grădiniță:”
Dacă la această problemă, primarul a răspuns că pot veni cu olița copiii de grădiniță, îi reamintesc totuși, că acele toalete ecologice cerute de reprezentantul comunității în recenta ședință a CL, trebuie instalate cât mai urgent, pentru o minimă decență a unor servicii de bază, pe care Primăria Bistrița trebuia să le asigure de vreo 10 ani” a mai spus deputatul USR.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu