Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița-Năsăud în prima parte a clasamentului ”Let`s Do It, România!” la cantitatea de deșeuri strânsă de voluntari

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Voluntarii din Bistrița-Năsăud care s-au mobilizat în campania ”Let`s Do It, România” au rezultate excelente la campania de strângere a deșeurilor din 15 septembrie, ziua internațională a curățeniei, reușind să se plaseze în primele 15 județe la cantitatea totală de deșeuri adunate.

Potrivit cifrelor preliminare prezentate de organizatorii campaniei naționale cei aproximativ 6000 de voluntari din județ au reușit să strângă peste 11 700 de saci de deșeuri, ceea ce-i plasează cam pe locul 14 între cele 40 de județe participante (acțiunea nu s-a organizat în Ialomița din pricina epidemiei de pestă porcină). Și la capitolul voluntari mobilizați în acțiune județul Bistrița-Năsăud este printre primele 20. Creșterea este semnificativă ținând cont că în urmă cu 2 ani campania a mobilizat în județ 1500 voluntari.

Într-un comunicat de presă transmis de organizatorii ”Let`s Do It, România!” în Bistrița-Năsăud s-au alăturat campaniei 36 unități administrativ-teritoriale,  3.742 voluntari din școli și 2.444 de voluntari adulți.  În total bistrițenii au răspuns prezent la Ziua Națională de Curățenie în număr de 6.186, precizează comunicatul.

Instituția Prefectului n-a participat. Ce spune prefectul

”Let`s Do It, România!” a anunțat că instituțiile implicate direct au fost Penitenciarul Bistrița, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Bistrița-Năsăud, Agenția pentru Protecția mediului Bistrița-Năsăud, Direcția Silvică Bistrița-Năsăud, Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Organizatorii au ținut să precizeze că Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud n-a fost implicată în campania de anul acesta. Întrebat de reporterul Bistrița Express de ce n-a fost implicată instituția pe care o conduce prefectul Ovidiu Frenț a răspuns că n-a dorit să dea dispoziții oficiale angajaților și instituțiilor să participe, pentru că ar fi sunat ca o obligație, iar printre valorile acestei acțiuni se numără implicarea voluntară: ” cei care au dorit să participe  s-au și dus în mod liniștiti, nu i-a oprit nimeni. Am văzut și comunicatul de la Guvern și nu era trecut Ministerul Administrației și Internelor, era doar Ministerul Mediului și le-am spus cine vrea să se ducă, să o facă. Noi nu eram ca minister incluși pe lista partenerilor și aici la noi în județ le-am dat mână liberă: cine a vrut să participe au participat. Am vrut chiar să fie voluntariat, să nu fie o chestiune obligatorie” a mai spus prefectul Ovidiu Frenț.

 

Comunicatul Let`s Do It, România!  BN remarcă prezența în campanie a celor de la LEONI Wiring Systems RO SRL Bistrița, care au participat în calitate de sponsor și cu echipe de voluntari, dar și a Parohiei Ortodoxe Nepos, a ZIG ZAG prin România, Rotaract Bistrița, RURALIS, a unor cluburi de pescuit sportiv locale  și a altor organizații implicate în activitățile de igienizare a arealelor naturale.

”Transportul voluntarilor a fost asigurat de către companiile Transmixt S.A. Bistrița și Heniu S.A. Bistrița.Colectarea, transportul și transferul deșeurilor de pe trasee este realizată de către operatorul autorizat Supercom S.A. iar depozitarea se va face la Tărpiu de către Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deșeurilor S.R.L. prin grija ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud ”a mai precizat comunicatul.

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu