Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

După ce a ecologizat un deal din Bistrița, deputatul Ionuț Simionca s-a felicitat că a votat pentru interzicerea pungilor de plastic

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PMP Ionuț Simionca împreună cu o echipă de tineri a ecologizat în weekend Dealul Sigmirului , o zonă în care bistrițenii dornici să scape de asfaltul orașului  merg să facă picnic sau grătar. Zeci de saci s-au umplut în câteva ore cu gunoaiele pe care iubitorii de grătar le-au abandonat în decursul timpului. Simionca a postat pe pagina de facebook fotografii cu ”recolta” de deșeuri  strânsă în saci, dar și cu imaginea dealului  înainte de ecologizare: ”Pungile de plastic îmbolnăvesc Pământul. Așa mi-a spus astăzi Victor, un băiețel de 4 ani, când a văzut cei peste 100 de saci de gunoaie care au fost adunate de pe Dealul Sigmirului în numai câteva ore ”  acrie Simionca în dreptul fotografiilor.


După ce s-a dovedit că majoritatea gunoaielor era formată din nelipsitele pungi de plastic, deputatul PMP s-a arătat mulțumit că a votat recent o lege care interzice pungile de plastic: ”Împreună cu oameni dragi mie, am hotărât acum ceva vreme să contribuim, cu puțin, la curățenia locurilor din jurul Bistriței care ne sunt la suflet. Am început cu Dealul Sigmirului, dar nu pentru a face un grătar, am fost acolo să strângem ceea ce a rămas în urma unor concetățeni care au trecut prin zonă. Deși avem cu toții responsabilitatea civică să curățăm în urma noastră, ar fi de mare ajutor dacă autoritățile ar amplasa un container pentru gunoaie și niște toalete ecologice.


Bravo, Victor! Mi-ai confirmat astăzi că am făcut bine să interzicem, printr-o lege votată în primăvară, comercializarea pungilor de plastic. ” a spus deputatul PMP care a făcut și un apel către municipalitatea Bistrița să ridice sacii cu deșeuri adunate și depozitate de voluntarii care l-au însoțit:”
Pe această cale, fac un apel către Primăria Municipiului Bistrița să ridice sacii cu gunoaie adunate de noi astăzi de pe Dealul Sigmirului!”

Share.

About Author

Lasă un comentariu