Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Radu Moldovan nu va participa la CEX-ul PSD de vineri, cel cu scrisoarea în care i se cere demisia lui Dragnea. Filiala e de partea actualei conduceri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PSD Bistrița-Năsăud Radu Moldovan nu va fi prezent la comitetul executiv al Partidului Social Democrat convocat pentru vineri, după apariția scrisorii liderilor partidului care-i cer lui Liviu Dragnea să-și dea demisia. Potrivit unor surse din partid Radu Moldovan este în concediu și nu va prezent în țară în ziua CEX-ului. La fel s-a întâmplat însă și cu comitetul executiv în care Gabriela Firea a cerut demisia ministrului de interne Carmen Dan, reuniune care s-a anunțat și atunci ca fiind una tensionată. La  CEX-ul  de acum două săptămâni a fost prezent însă președintele executiv al PSD BN, Niculae Moldovan. Nici el nu va ajunge la CEX-ul în care  se va cere probabil un punct de vedere, iar organizația județeană n-a fost convocată într-un comitet executiv  pentru a acorda vreun mandat celor care vor vota, daca va fi cazul la sedința de la București

La solicitarea Bistrița Express primarul din Beclean a explicat că la CEX filiala BN va fi reprezentată de liderul de grup al deputaților PSD Daniel Suciu și de vicepreședintele Doina Pană. Președintele executiv din Bistrița-Năsăud n-a dorit să comenteze subiectul scrisorii, însă spune că poziția filialei va fi cea adoptată de liderii mai multor organizații din Ardeal, reuniți sâmbăta trecută la Bistrița. : ”noi ne-am poziționat săptămâna trecută”. Întrebat care este această poziție, pentru că nu s-a dat publicității niciun document ori comunicat de presă după reuniunea de la Bistrița Niculae Moldovan a răspuns că el personal  nu a participat la reuniune, dar că ”nu toate documentele se dau publicității”. ” Problemele erau tot acelea de atunci și ei s-au poziționat, dar nu știu ce hotărâre s-a luat” a fost răspunsul dat de Nicolae Moldovan.

După reuniunea de sâmbăta trecută de la Bistrița, liderii din Bistrița-Năsăud n-au făcut comentarii nici măcar pe facebook, însă au prezentat poziții publice alți lideri din Transilvania. Astfel presedintele PSD Maramureș Gabriel Zetea a scris atunci că atacurile membrilor PSD cu funcții ar trebui să înceteze: ”Sustinem fara rezerve Guvernul PSD-ALDE si aplicarea in continuare a Programului de Guvernare. Toate atacurile si disensiunile publice intre membrii PSD cu functii de conducere de la Bucuresti trebuie sa inceteze rapid pentru a ne concentra pe rezultatele guvernarii si pentru a ne putea tine de cuvantul dat romanilor in 2016.” Astăzi Zetea a revenit și a cerut să nu fie dat niciun vot vineri, nici pentru demisii  și nici pentru excluderea a acelora care fac valuri: ”Orice vot dat in Comitetul Executiv de vineri, fie impotriva presedintelui PSD Liviu Dragnea, fie impotriva “Comitetului de initiativa” sau fie ca vorbim despre demisii sau excluderi va insemna o infrangere pentru partid. Nu va fi o victorie daca se ajunge la vot pentru nicio tabara (si folosesc cu parere de rau cuvantul tabara in PSD)” e apelul lui Zetea.

UPDATE: A venit si comunicatul PSD BN :  Joi în jurul 17,00 Comitetul Executiv Județean BN a remis unei părti a presei un comunicat de presă în care și-afirmat sprijinul pentru Liviu Dragnea: ” PSD Bistrița-Năsăud mandatează reprezentanții săi în CEx să susțină în continuare echipa de conducere aleasă unitar, în frunte cu președintele partidului”. Comunicatul ar fi fost făcut, după cum precizează ziarul Răsunetul ”În urma consultării membrilor Comitetului Executiv Judetean, PSD Bistriţa-Năsăud a decis următoarele”:

Reamintim că un document semnat de lideri naționali ai PSD între care vicepremierul Paul Stănescu (foto) vicepresedintele Senatului Adrian Țuțuianu și Gabriela Firea, primarul Capitalei, în numele mai multor lideri de filiale și parlamentari PSD îi cere președintelui Liviu Dragnea să-și dea demisia din fruntea partidului și a Camerei Deputaților reproșându-i că problemele sale juridice sunt principala vulnerabilitate a PSD, că popularitatea sa este cu mult sub cea a partidului și că ar lua decizii discreționare.

 

 

Sursa foto: Stiride Bistrita

Share.

About Author

Lasă un comentariu