Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

BEJ-ul pentru referendum s-a format pe repede înainte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O premieră în istoria scrutinelor din România cu ocazia referendumului pentru familie : birourile electorale județene s-au constituit cu doar doua săptămâni înainte de votul propriu-zis.

Pentru că abia săptămâna trecută Guvernul a adoptat o ordonanță pentru organizarea refendumului pentru modificarea Constituției programat pentru zilele de 6 și 7 octombrie și constituirea birourilor electorale s-a făcut în mare grabă.

Președintele noului BEJ este judecătorul Alexandru Petrișor, cel care a mai condus birouri electorale județene, ultimul la alegerile locale din 2016. Din partea partidelor politice au fost trimiși în BEJ Andreea Maria Suhanyi (PSD), Remus Macarie (ALDE), consilierul municipal Mioara Gaga-Seica reprezintă PNL, Alexandru Vintilă USR-ul , iar Lorand Alexandru Mathe a fost desemnat de UDMR.

UPDATE: Deși inițial PMP a rămas fără reprezentant, după ce ordonanța guvernului a redefinit noțiunea de partid parlamentar, precizând că  pot avea reprezentanți în birourile electorale doar partidele parlamentare care au grupuri atât la Camera Deputaților cât și la Senat, grup pierdut la Senat de PMP după ce mai mulți senatori, din fostul UNPR au părăsit partidul, situația a fost reglementată ulterior de o decizie a Biroului Electoral Central, care analizând o contestație a PMP le-a dat câștig de cauză acestora

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu