Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A fost publicat proiectul ordonanței care scade cota de TVA pentru servicii din turism și activități sportive

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Modificarea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru servicii de turism, restaurant, catering , cazare, dar și activități sportive și recreative pare sa fi intrat în linie dreaptă. Ministerul Finanțelor a publicat sâmbătă proiectul ordonanței de urgență care scade cota de TVA, intenție pe care a anunțat-o de altfel ministrul Teodorovici încă de la începutul lunii septembrie.

Proiectul OG-ului aflat în dezbatere publică 10 zile propune aplicarea cotei reduse de TVA 
de 5 % pentru următoarele categorii de servicii : cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant şi de catering,dar fără băuturi alcoolice altele decât berea. Apoi se încadrează la reducerea cotei de TVA: ”dreptul de utilizare a facilităţilor sportive ale căror activităţi sunt încadrate la codurile CAEN 9311 şi 9313, adică în scopul practicării sportului şi educaţiei fizice, altele decât cele scutite conform art. 292 alin. (1) lit. l); serviciile constând în permiterea accesului la bâlciuri, parcuri de distracţii şi parcuri recreative ale căror activităţi sunt încadrate la codurile CAEN 9321 şi 9329, potrivit Clasificării activităţilor din economia naţională – CAEN” precizează proiectul postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Ministerul Finanţelor invocă în exunerea de motive faptul că reducerea TVA pentru serviciile de restaurant şi de catering, cazare şi activităţi sportive, recreative şi distractive susţinere consumul intern, ca urmare a creării premiselor necesare pentru scăderea preţurilor bunurilor şi serviciilor, dar oferă și posibilitatea unei mai bune conformări voluntare.
OG-ul va intra în vigoare doar după adoptarea acestuia într-o ședință de Guvern și publicare în Monitorul Oficial.

Cota de 9% are 3 ani vechime

Cota de 9% la TVA-ul din turism a fost aplicată doar trei ani din 2015, după ce la finele anului 2014 guvernul Ponta a s emis un OUG care stipula cotă diferențiată pentru turism  față de cota generală, cu aceeași menire de a impulsiona activitățile în turism.

Share.

About Author

Lasă un comentariu