Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița ar putea avea o trecere de pieton 3D ca la carte dacă elevilor de la Liceul de Arte le iese lucrarea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un grup de elevi de la Liceul de Arte Corneliu Baba va lucra duminică la intersecția dintre Piața Centrală și Gheorghe Șincai pentru a amenaja o trecere de pietoni cu marcaj 3D. Proiectul trecerii de pietoni 3 D este realizat în parteneriat cu polițiștii, cu Primăria Bistrița și cu o asociație care promovează comportamentul responsabil în trafic, Psihotrafiq. Acesta face parte dintr-o campanie mai largă intitulată ”Fii PietOM” demarată alături de psihologi, politiști , profesori și elevi.

Emoții pentru trecerea 3D

Poliția va restricționa duminică circulația pe strada Gheorghe Șincai tocmai pentru ca elevii să-sși poate duce la bun sfârșit lucrarea, iar traficul va fi redirecționat pe strada George Coșbuc, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Emotiile partenerilor din proiect sunt mari în condițiile în care materialul folosit este extrem de scump, tocmai pentru a avea rezistență și nu toate tentativele de acest gen din țară au fost de succes. Astfel acum un an unor elevi din Buzău(FOTO) le-a ieșit o trecere de pietoni cu efecte 3D , însă câteva săptămâni mai târziu un demers asemănător a eșuat la Ploiești. Acolo copiii au folosit pentru umbre culori roșiatice și n-au reușit să obșină efectul 3D, potrivit Digi 24.

  16 treceri de pietoni cu mesaj   

Proiectul ”Fii PietOM!” nu se va opri la trecerea 3 D, ci include o campanie de responsabilizare socială pentru  prevenirea  accidentelor rutiere în cadrul căreia acesteia, polițiștii și partenerii lor din proiect  vor inscripționa pe 16 zebre asociate unor treceri pentru pietoni din Bistrița mesaje preventive de genul : ”Asigura-te!”, ”Scoate căștile!”, ”Nu alerga!”, ”Coboară de pe bicicletă”, ”Lasă telefonul!” anunță Biroul de presă al IJP Bistrița Năsăud.

 

Foto: pagina de facebook Cornel Ciocan

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu